Florin Cîțu (captură video)

Florin Cîțu a declarat duminică dimineață că negocierile cu social-democrații nu s-au blocat, ci există unele divergențe în ceea ce privește modul de aplicare a taxelor. Premierul interimar a mai adăugat că unele dintre măsurile propuse de Partidul Social Democrat aparțin lui Liviu Dragnea.

„Nu suntem de acord. Le-am atacat atunci, ar fi culmea să le reintroducem astăzi, nu din cauza barierelor ideologice ci pentru că nu funcționează. Dacă funcționau le implementau atunci”, a mai precizat liderul Partidului Național Liberal, Florin Cîțu.

PNL și PSD ar putea să ajungă la un acord în ceea ce privește funcția de premier

Prim-ministrul demis Florin Cîțu crede că în urma discuțiilor de duminică, cele două partide vor reuși să ajungă la un consens în ceea ce privește funcția de prim-ministru. „Eu sper că putem să discutăm astăzi despre propunerea de premier şi apoi să mergem cu această propunere la preşedintele României”, a mai precizat Florin Cîțu. Liderul PNL a fost ferm convins că sâmbătă, cele două partide vor ajunge la un consens cu privire la propunerea de prim-ministru, a precizat Cîțu într-o declarație acordată presei la sediul Partidului Național Liberal.

Negocierile privind programul de guvernare sunt aproape finalizate

Cele două partide vor discuta duminică, 14 octombrie, despre Finanțe, Justiție și Muncă. Florin Cîțu a adăugat că Partidul Național Liberal nu are propuneri noi. „Ideea este cum încorporăm propunerile colegilor noştri, ca să nu distrugem ceea ce am construit până acum”, a mai spus liderul PNL.

Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social Democrat (PSD) a precizat sâmbătă că aproape tot programul de guvernare a fost trecut de cele două partide. „Aproape 95% din programul de guvernare a fost trecut de ambele partide. Mai avem 5%. Continuăm discuțiile mâine. Mâine cred că le finalizăm pe toate”, a mai spus președintele PSD.  

Dacian Cioloș, liderul USR, a atacat dur coaliția dintre liberali și social-democrați. Demnitarul consideră că o guvernare PSD-PNL timp de șapte ani e „o glumă”. Cioloș e de părere că cele două formațiuni politice nu sunt compatibile.

Printre cei mai vehemenți critici la adresa alianței PSD-PNL este fostul președinte liberal Ludovic Orban. El e de părere că cele două partide își bat joc de votul românilor. „Votul românilor este falsificat, răstălmăcit. Răsturnat, denaturat în cea mai oribilă operațiune de furt de încredere”, a scris Orban pe Facebook în urmă cu câteva zile.

Ludovic Orban: „PNL și PSD guvernează împotriva voinței poporului român”

Articolul precedentLiderii lumii au ajuns la un acord pentru accelerarea luptei împotriva încălzirii globale, dar fără obiective clare
Articolul următorSpitalul Clinic Colțea va fi iluminat în albastru, cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.