Foto: Facebook

Într-un briefing de presă susținut astăzi, Raed Arafat a declarat că populația are tendința de a exagera, atunci când discutăm despre apelurile la Seviciul de Urgență 112. Potrivit acestuia, oamenii ar trebui să înțeleagă că acest număr este destinat urgențelor, cu atât mai mult în această perioadă, în contextul pandemiei de COVID-19.

„Ieri, mai ales la nivelul Bucureștiului, am detașat și mijloace de transport, de la IGSU la ISUBIF, pentru recoltare și transport.

Dacă un microbuz este folosit să fie transportați 4 pozitivi pozitivi, nu e nici o problemă. Nu o să-i punem cu cei suspecți. Aceste persoane nu pot circula cu mijloace de transport în comun.

Apelul către populație este următorul. Să nu apeleze la 112 doar pentru a fi testați, să nu sune doar pentru că au rămas fără gust sau miros.

Asta încarcă foarte mult. Persoanele care au rămas acasă pozitive și se agravează situația, pot suna. 112 rămâne un număr excepțional pentru urgențe. Se simte presiunea, oamenii apelează la 112 pentru situații care nu sunt critice.

Dacă este contact și nu are simptome, rămâne la domiciliu 14 zile”, a declarat Raed Arafat.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentCiolacu mai are o idee: Legea pachetului minim de servicii. Și îi cere președintelui să o promulge
Articolul următorSoțul Vioricăi Dăncilă, vizat de percheziții. Ce spune IJP Argeș, după ce Dăncilă nega „știrile false”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.