Sursa foto: Facebook/ Elena Udrea

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) reacționează în urma apariției în spațiul public a unei informații potrivit căreia Elena Udrea, unul dintre ex-miniștrii României care se află în spatele gratiilor, ar avea un soi de „fir scurt” cu Avocatul Poporului, care îi împlinește doleanțele.

Ieri, pe pagina de Facebook Elenei Udrea a apărut o postare pe o temă intens speculată de aceasta, faptul că este ținută departe de fetița sa. În acest context, se precizează că a avut sprijin de la Avocatul Poporului astfel încât, „până la modificarea Legii, am obținut o derogare de la conducerea ANP, astfel ca acum mamele se întâlnesc cu copii lor fără geamul despărțitor”.

La doar câteva ore, FSANP a reacționat tot în scris, atrăgând atenția că acțiunile Avocatului Poporului nu ar trebui să fie îndreptate către un singur om, dar și că ceea ce se întâmplă în prezent este o încălcare a legii, tocmai de către cei care ar trebui să vegheze la respectarea lor.

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) atrage atenția Avocatului Poporului că, prin Recomandările transmise Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), descalifică caracterul imperativ al legii de executare a pedepselor privative de libertate și transformă acest act normativ în brelocul Elenei UDREA. (…)

Avocatul Poporului face derogări de la legea de executare a pedepselor?! Este o premieră în istoria sistemului penitenciar din România!

Elena UDREA nu este decât unul din cei 23.331 de deținuți din închisorile românești și nu ar trebui să aibă un tratament preferențial față de ceilalți 23.330 de infractori dovediți de justiție. Legea de executare a pedepselor privative de libertate interzice orice formă de discriminare, însă Avocatul Poporului instigă polițiștii de penitenciare la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu.

Recomandările Avocatului Poporului, prin care se impune Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) să facă derogări de la legea de executare a pedepselor privative de libertate, reprezintă un atentat la statul de drept și un precedent periculos pentru securitatea penitenciarelor și pentru siguranța polițiștilor de penitenciare. Practic, Recomandările Avocatul Poporului golesc norma de executare a pedepselor de conținut și transformă în mod abuziv și ilegal această instituție fundamentală a statului în autoritate legiuitoare.

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) condamnă aceste derapaje ale Avocatului Poporului și somează instituția că va sesiza Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la săvârșirea unor eventuale fapte prevăzute de legea penală”, avertizează sindicaliștii.

Articolul precedentOficial american: Rusia a finanțat partide și politicieni străini cu peste 300 milioane de dolari, pentru a-și exercita influența
Articolul următorIluminatul arhitectural, oprit după miezul nopții în municipiul Iași