Turnul Eiffel din Paris, iluminat mai puține ore pentru economisirea energiei

Măsura a fost anunțată de primarul Parisului, Anne Hidalgo.

  Măsuri drastice luate de capitala Franței pentru reducerea consumului de energie electrică. Astfel, luminile Turnului Eiffel din Paris vor fi stinse cu o oră mai devreme decât în mod normal, în timp ce temperatura apei din piscinele municipale va fi scăzută iar încălzirea clădirilor publice va fi amânată, potrivit g4media.ro.

Măsurile au fost anunțate de primarul orașului Paris, Anne Hidalgo

În prezent Turnul Eiffel este iluminat până la ora 1 dimineața cu ajutorul unui sistem de iluminat care îi conferă o strălucire aurie. Stingerea luminilor monumentului la ora 23:45 ar conduce la o reducere de 4% a consumului de energie electrică. „Franța va fi întotdeauna orașul luminii”, a declarat primarul Parisului, Anne Hidalgo.

De asemenea, potrivit primarului Parisului, începând cu data de 23 septembrie, iluminatul în clădirile publice din Paris va fi oprit la ora 22.00 iar  temperatura apei din piscine va fi scăzută  de la 26 Celsius la 25 Celsius. De asemenea, temperatura în clădirile publice va fi redusă la 18 grade Celsius.

Măsurile au drept scop atingerea obiectivului anunțat de către președintele Emmanuel Macron

Astfel, industria, gospodăriile și autoritățile municipale trebuie să își reducă consumul de energie cu 10%, ca reacție la sistarea livrărilor de gaze de către Rusia și la creșterea în spirală a prețurilor la energie.Franța nu este la fel de dependentă de gazul rusesc ca alte țări, dar un număr record de întreruperi ale reactoarelor nucleare a obligat Franța să importe energie electrică în condițiile în care, în mod normal, ar fi un exportator, ceea ce a crescut presiunea pe piețele de energie.

Iluminatul arhitectural, oprit după miezul nopții în municipiul Iași

Articolul precedentRomânia, țara din Europa unde mor ce mai mulți copii în urma accidentelor rutiere
Articolul următorOrganizația „Salvați Copiii România”, reacție dură față de eliminarea bursei de merit pentru clasa a V-a și a bursei de ajutor social pentru elevii din mediul rural