Nici social democrații nu pot trece cu vederea rectificarea bugetară propusă de Guvernul Orban și, prin vocea liderului interimar Marcel Ciolacu, asigură că nimic nu e bătut în cuie. Proiectul de rectificare bugetară va fi analizat azi în ședința de Guvern și cele mai mari critici vizează majorarea pensiilor și a alocațiilor. Proiectul majorează pensiile cu 14%, faţă de 40%, cât era programat iniţial, iar la alocații ar fi vorba de o creştere de 20%, din septembrie, urmată de alte majorări, anul viitor.

Măsurile cuprinse în proiectul guvernului sunt însă considerate o bătaie de joc în viziunea lui Marcel Ciolacu, „o rectificare a răzbunării față de popor”. Liderul PSD atrage atenția că rectificarea bugetară „nu rezolvă niciuna dintre marile probleme ale țării, făcută în bătaie de joc și în disprețul realității”.

Tăierile de venituri, anunțate de Putere drept ”cele mai mari creșteri” nu doar că sunt contrare legilor în vigoare, dar ele sfidează realitatea dată de explozia prețurilor și de scăderea nivelului de trai.

O rectificare bugetară prin care Puterea și-a asigurat continuarea unui terorism politic prin racolarea de primari din fonduri guvernamentale și dovada clară a bătăii de joc față de viitorul României. Bani doar de rapt și de racolat! Nu investiții, nu sprijin pentru agricultura românească afectată de secetă sau pentru economia națională pusă pe butuci de măsuri aberante.

O rectificare prin care s-a vizat doar asigurarea luxului prezidențial, prin care s-au premiat serviciile și s-au penalizat instituțiile care și-au permis să controleze tunurile date sub pretextul pandemiei.

O rectificare pe care, vă asigur, o vom corecta în Parlament!”, este convins Ciolacu.

Articolul precedentFlorea, primarul învins în instanță de cetățeni
Articolul următorSăracii bogați de la ADS: cum să tai frunză la câini pentru 17.000 euro pe an