Sursa foto: Ziare.com

Claudiu Crețu, directorul general al Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti SA, a anunțat că peste o treime dintre blocurile din Capitală ( între 2.000 și 3.000)  au rămas fără apă caldă din cauza lucrărilor la rețeaua de termoficare, scrie G4media.

El a precizat că până la sfârșitul lunii iulie, problemele din Sectorul 2 și Sectorul 3 privind apa caldă vor fi rezolvate. Mai mult, șeful Termoenergetica a mai spus că vara sunt mai multe probleme cu apa caldă decât iarna deoarece în sezonul cald funcționează două CET-uri, nu toate, cum este în sezonul rece.  

„Vara ai doar două CET-uri în funcţiune, celelalte sunt în revizie, când s-a spart o conductă (…) nu ai cum să alimentezi şi atunci perioada respectivă nu dai apă caldă. Acesta este motivul pentru care vara sunt mai multe probleme cu apa caldă decât iarna”, a spus şeful Termoenergetica.

CET-urile au nevoie de reparații și revizii urgente

Totodată, Crețu a amintit că Primăria Generală are de achitat datorii în contul subvențiilor și speră că situația se va rezolva în cel mai scurt timp, precizând că municipalitatea se poate împrumuta pentru a-și plăti datoriile și să intre în normalitate financiară.

„Într-adevăr, în acest moment, supravieţuim cu bani puţini, dar semnalul pe care vreau să-l dau este unul pozitiv, pentru că problemele pe care le avem şi impactul major pe care-l are acest sistem cred că a dus la conştientizarea tuturor factorilor de decizie că Bucureştiul nu poate să lase oamenii în frig”, a mai spus directorul Termoenergetica.

Crețu a mai spus că în momentul de față, Primăria Generală București are datorii de peste 400 de milioane de lei, dar cu toate acestea nu a scăzut ritmul de plată în ultimele luni.

În urmă cu trei săptămâni, Nicușor Dan a declarat că până în 2024 vor fi reabilitați 200 din cei 1.000 de kilometri de rețea de conducte. Mai mult, avariile privind apa caldă și căldura vor deveni „o amintire” pentru bucureșteni, asta în contextul în care reparațiile nu vor fi sistate.  

Citește și articolul: Nicușor Dan crede că serviciul de termoficare s-a îmbunătățit „puțin” și că bucureștenii plătesc un preț corect abia acum

Articolul precedent108 animale fără stăpân au fost sterilizate gratuit, în doar o singură zi
Articolul următorS-a deschis primul centru de transfuzii pentru animalele de companie
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.