Încă un primar din România stă în arest. Este vorba despre Victor Gheorghe, primarul comunei dâmboviţene Cojasca, care a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Aceeași măsură a fost dispusă de instanță şi în cazul a patru funcţionari publici. Toți sunt anchetați într-un dosar privind eliberarea în fals de vize de reşedinţă. 

Instanţa a dispus inițial măsura reținerii pentru 24 de ore pentru șapte persoane. Doi funcționari publici și-au recunoscut  faptele şi au primit control judiciar pentru 60 de zile.

Dosarul vizează săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu în formă continuată (art 297 CP), fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată ( art 320 CP), fals informatic în formă continuată( art 325 CP ) și fals intelectual în formă continuată( art 321 CP) pentru 6 funcționari publici. Primarul este acuzat de instigare și complicitate la infracțiunile de mai sus.

Se pare că la Cojasca au apărut peste 70 de vize de reședință peste noapte. Posesorii acestor vize au votat la alegerile locale parțiale care au avut loc pe 27 iunie. 

Procurorii au deschis un dosar penal privind infracţiunile de abuz in serviciu în formă continuată şi fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată.

Articolul precedentȘeful spionajului britanic alertează populația: „Feriți-vă de agenții ruși și chinezi”
Articolul următorCSM, acuzații la adresa ministrului Justiției: subminează statul de drept și se află într-o „zonă militantă, politicianistă, de adversitate faţă de valorile afirmate chiar de el însuşi”
Am debutat în presă în 1992, iar povestea continuă...