Pe la sfârșitul anilor ’90 și începutul anilor 2000, Mugur Mihăescu, alias „Garcea” și „Leana lui Costel” făcea și furori, dar și furouri. Umor de factură îndolienică care te făcea să grohăi de râs grobian. În mod absolut bizar, Vacanța Mare reușea să ia maiul Divertis, cel mai cunoscut grup umoristic până atunci.

Anii au trecut iar Vacanța Mare a dispărut și ea, trimițându-l pe Mugur Mihăescu într-un con de uitare din care avea să iasă acum, de când cu protestul anti-Covid, cel de duminică, de la Piață Victoriei. „Garcea” al nostru, cocoțat și urlând la portavoce, despre cum Guvernul încearcă să ne îngrădească drepturile și libertățile, invocând un virus care nu ar exista. Iată cum, în mod ironic, Mugur Mihăescu urma să se transforme în propriul personaj.

Și-ai putea spune că e dreptul omului să joace orice rol dorește. Și ți-aș da dreptate. Este, până la urmă, o țară liberă. O țară în care „Leana” e liberă să strige ce vrea la portavoce, iar autoritățile la fel de libere s-o amendeze.

Mugur Mihaescu, colaborator al Securității și turnător de prieteni

Vă amintiți cum în sketch-urile celor de Vacanța Mare, cele cu Leana și Costel, Leana avea mereu obiceiul de a-și bârfi și turna vecinii și prietenii? Ei, bine, se pare că, atunci când a creat-o pe Leana, Mihăescu s-ar fi inspirat fi propria lui persoană. Potrivit Newsweek.ro, „Garcea” a fost colaborator al Securității prin 1986, utilizând numele de cod „Mihai”.

Ce făcea „Mihai” pentru Securitate? Își dădea în vileag prietenii, desigur. La un moment dat, acesta ar fi cules informații de la un bun prieten, ca mai apoi să le relateze cu lux de amănunte mai departe. S-a vorbit despre iubita prietenului, cea din Israel, s-a vorbit despre felicitările pe care aceștia le schimbau între ei și despre planuri de nuntă. Și cum să nu zică Mugur Mihăescu că a văzut „cu ochii lui” o bancnotă de 100 de dolari, la prieteni? Ar fi fost păcat să omită un așa amănunt!

Articolul precedentCiolacu vrea să dea ochii cu Orban în Parlament
Articolul următorDoi funcționari publici, dați pe mâna procurorilor: ANI spune că este vorba despre conflict de interese penal
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.