La Bihor transparența e prioritară, chiar și pentru politicienii cu avere

Dumitru Țiplea

Prefectul de Bihor, Dumitru Țiplea, pare că-l concurează pe UDMR-istul din fruntea CJ la terenuri și proprietăți. Țiplea are peste 10.000 de mp de teren intravilan, dar nu spune unde sunt terenurile, în ce localitate. Mai declară două case, una construită și una moștenită, dar nici la acestea nu indică localitățile.

Dumitru Tiplea

Merge mult pe jos, pentru că nu are autoturism proprietate personală sau cu trenul, având în vedere că spune că soția sa e angajată a Parlamentului (deși nu spune exact unde și pe ce post) și bănuim că mai trece și pe la București să vadă ce-i face soția, are însă 5.000 de euro și 20.000 de lei economisiți în depozite sau conturi curente, a câștigat de la SC Intermedia Group SRL 16.800 de lei. Mai mult câștigă soția, Simona Țiplea, care ia de la „Parlamentul României” 24.000 de lei, deși aceasta este de negăsit pe site-ul ANI printre angajații Parlamentului.

În declarația de interese spune că este președintele Asociației Hubertus 2009, funcție neremunerată dar și asociat în acest ONG.

Sandor Pasztor

-Sandor Pasztor –
Foto ebihoreanul.ro

Mult mai bine stă la capitolul avere președintele CJ Bihor, Sandor Pasztor. De altfel, pare a fi o regulă la politicienii UDMR ca declarațiile de avere să nu prea fie modeste.

Are 7 terenuri (2 intravilane celelalte extravilane) ce cumulează 70.000 mp, are o casă și o casă de vacanță dar și două anexe. Nu prea știm dacă îl calcă hoții căci, probabil, ajunge greu la aceste proprietăți dat fiind faptul că nu are mașină și refuzăm să credem că se folosește de autoturismul de serviciu în interes personal.

Cine este Victoria-Violeta Bau, actuală Alexandru

Pasztor are 36.000 de euro și peste 140.000 de lei în conturi, Soția este medic de familie și mai au un venit modest din chirii. Este membru al CA al ADI Transilvania Nord de unde primește o indemnizație anuală de 600 de lei și face parte din CR al UDMR.

Ilie Bolojan

Ilie Bolojan
Foto -ebihoreanul.ro-

La Primăria Oradea primarul Ilie Bolojan nu mai are nevoie de nicio prezentare, însă puțină lume știe că acesta are și o firmă în Aleșd de care se ocupă Bolojan Florentina, deși persoana aceasta nu apare în declarația sa de avere. Ilie Bolojan declară că are 20.000 mp de teren agricol și un intravilan de aproximativ 4.000 de mp în Vadu Crișului, un spațiu comercial în Aleșd, un apartament în Aleșd și unul în Oradea și o casă în Vadu Crișului. Conduce un Mercedes A 200 și are 80.000 de lei în conturi.

Are un credit de 38.000 de euro și ia vre-o 3000 de euro anual din închirieri. Alți 15.000 de lei îi ia de la Ministerul Finanțelor unde este membru în comisia pentru împrumuturi.

Deține 100% din acțiunile SC Campus COM SRL din Aleșd care este administrată de Bolojan Florentina. Firma are o cifră de afaceri de 50.000 de lei și o pierdere de 10.125 de lei, fără a avea vreun angajat. Are un dosar în instanță pentru recuperarea taxei Radio-tv pe care SRR o cere firmei într-un dosar de cerere cu valoare redusă.

Bolojan este președinte al PNL Bihor.

Laszlo Torok

Laszlo Torok
Foto bihorstiri.ro

Laszlo Torok este primarul municipiului Salonta, un primar extrem de atent la transparență și informații publice, site-ul Primăriei Salonta (salonta.ro) având postate pe site aproape toate actele administrative emise de primărie.

Torok nu are terenuri, are un apartament obținut în urma unui schimb în Salonta, are o Skoda Fabia luată în leasing, are 50.000 de lei noi și 2.600 de euro economisiți la bancă, soția este contabilă și ambii mai au un venit modest din chirii. Torok este președinte al UDMR Salonta.

La Bihor putem spune, în concluzie, că nici politicienii nu stau prost la capitolul avere dar nici județul nu stă deloc rău la dezvoltare. Deși mai are mult până să ajungă UAT-urile vecine din Ungaria…

Ziarul de Investigații

Articolul precedentDoi funcționari publici, dați pe mâna procurorilor: ANI spune că este vorba despre conflict de interese penal
Articolul următorNou corp de clădire la Centrul de Boli Reumatismale „Dr. Ion Stoia”
Jurnalist de investigații din Banat, a avut numeroase colaborări atât cu presa locală, cât și cu cea centrală, dar și activități în mediul ONG. Corespondent Realitatea TV, autor a numeroase anchete în Adevărul, a semnat și pentru Express de Banat sau Puterea. Este jurnalist de investigații la Ziarul de Investigații și PressHub.