Consiliul local al Municipiului Ploiești a luat astăzi o decizie care va schimba „mersul lucrurilor” în localitate. Mai exact, în urma votului de astăzi, s-a decis rezilierea contractelor cu firma ROSAL, în ceea ce privește serviciul de „curățenie a căilor publice”, informează DePrahova.ro.
Consiliul local Ploiești renunță la ROSAL pentru că firma nu și-a îndeplinit obligațiile contractuale
În urma dezbaterilor de astăzi, din cadrul ședinteței extraordinare, s-a votat proiectul de HLC pus pe masă de primarul municipiului, Andrei Volosevici, de reziliere a contractului deținut de ROSAL cu primăria Ploiești.
Mai mult, tot astăzi s-a decis ca primarul să fie împuternicit să voteze pentru reziliere. Cu toate astea, decizia finală ar putea fi luată, de comun acord, de toți primarii care au contracte cu ADI Deșeuri, companie cu reale probleme de etică, obișnuită să evite, în mod „deliberat”, respectarea contractelor.
De altfel, în data de 28 aprilie 2021, primarul Ploieștiului declara următoarele: „Modul în care sunt gestionate deşeurile, la nivelul municipiului Ploieşti, nu mai poate continua aşa. Iau în calcul inclusiv propunerea, în cadrul unei şedinţe a Consiliului Local Ploieşti, de organizare în oraşul nostru a unui referendum pentru ieşirea din ADI Deşeuri Prahova. În cadrul acestei structuri judeţene, municipiul Ploieşti are un singur vot din 36 valide şi, astfel, nu putem schimba nicio decizie care se ia cu privire la managementul deşeurilor în oraşul nostru. Ieşirea municipiului nostru din Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară ‘Parteneriatul pentru Managementul Deşeurilor – Prahova’ este o decizie care trebuie analizată în principal din perspectiva ploieştenilor al căror confort urban este afectat. Trebuie să vedem cum gestionăm această problemă, în contextul pandemic actual. Trebuie să stabilim o strategie în vederea soluţionării acestei situaţii şi să analizăm şi cum putem acoperi complicaţiile financiare cu care ne vom confrunta în momentul în care vom decide să ne retragem din ADI Deşeuri Prahova”.
Mai mult, în ședința de astăzi, Zoia Stancu, director în cadrul RASP Ploiești, reiterea, potrivit sursei menționate anterior, ceea ce se știe deja, și anume că operatorul și-ar fi îndeplinit sub 50% din obligațiile contractuale.