carmen dan inregistrata

Cei care i-au întâmpinat cu proteste pe social democrații veniți la mitingurile electorale de la Iași sau Galați riscă repercusiuni. Aflată la Oradea, ministrul Carmen Dan a lăsat să se înțeleagă că există posibilitatea ca protestatarii să fie anchetați.

Structurile de poliţie şi structurile de jandarmerie, cele care au intervenit, fac o evaluare serioasă, vizualizează imagini şi identifică persoane pentru a putea face ceea ce dispune inclusiv Codul penal. Vor face demersul legal de a se sesiza din oficiu, de a sesiza parchetul competent, deoarece cred că este evident pentru toată lumea că au depăşit planul contravenţional şi au trecut în cel penal”, a spus ministrul de Interne, citat de Hotnews.

Carmen Dan a mai spus că este decisă să sesizeze organelor competemte orice încălcare a legii. „Dacă facem o analiză, o să constatăm că din anii ’90 nu au mai fost cazuri în care să întâlnim manifestaţii şi contramanifestaţii în acelaşi loc. Iar acest lucru l-a avut în vedere şi legiuitorul când a dispus modul de organizare a acestor adunări publice. Eu vreau să fac un apel să conştientizeze cei care gândesc că în acest fel se pot manifesta, că de la violenţă verbală la violenţă fizică este doar un pas, iar noi nu avem de gând, sub nicio formă, să încurajăm sub nicio formă lucrul acesta”, a mai spus Carmen Dan, conform sursei citate.

Articolul precedentMinistrul Justiției din Madagascar confirmă extrădarea lui Mazăre
Articolul următorCodrin Ștefănescu vrea să organizeze un miting PSD la Romexpo cu 120.000 de oameni