Marius Eugen Ostaficiuc, deputat de Iași, și-a dat demisia din partid.

Decizia acestuia a fost anunțată pe Facebook, cu explicația că nu se mai regăsește în formațiunea care l-a propulsat.

În vârstă de 46 de ani, Ostaficiuc este din 2017 șef Departament Venituri în cadrul CNADNR – Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi. Aflat la primul mandat de parlamentar, Ostaficiuc asigură însă că va rămâne în politică, pentru a servi „patria și orașul”.

Despărțirile fac parte și ele din politică. După 23 de ani de la înscrierea în rândurile social democrației, am luat decizia să plec din PSD.
Nu mă mai simt compatibil aici, la Iași, cu oameni care n-au demonstrat nimic și care confundă politicul cu businessul. Plec dintr-o filială capturată și dintr-un partid care dimineața este la stânga, la amiază la mijloc și seara la dreapta, iar a doua zi o ia de la capăt.
Voi rămâne în politică, folosindu-mi energiile și experiența în proiecte prin care să îmi ajut în continuare patria și orașul căruia îi datorez totul, Iașul
”, promite Ostaficiuc.

De altfel, și foștii lui colegi au dat de înțeles că acesta are deja o altă formațiune „gazdă”. Într-un comunicat de presă, PSD Iași explică faptul că decizia lui Ostaficiuc este „personală, asumată, de care conducerea organizației județene a luat act”, punctând și că „de altfel, conform statutului PSD orice persoană își pierde calitatea de membru în momentul în care se înscrie într-un alt partid”.

Însă, vorba aceea, viața merge înainte, iar „obiectivele PSD Iași rămân neschimbate”:

Partidul Social Democrat este cel mai important partid din România. În acest context, nimeni nu este de neînlocuit, iar o formaţiune de talia PSD nu stă într-un om sau altul. Am spus încă de la începutul mandatului că sunt deschis dialogului cu toată lumea şi în echipa social-democrată are loc oricine vrea să se implice pentru binele comunităţii.

Avem proiecte politice şi administrative serioase prin care ne propunem ca Iaşiul să se dezvolte cu adevărat. Trebuie să terminăm la nivel local cu machetele, corupţia şi vorbele deşarte. Îmi doresc să avem o construcţie unitară, cu o echipă fidelă, dedicată valorilor social-democrate, acolo unde meritocraţia să reprezinte o prioritate pentru desemnarea tuturor reprezentanţilor noştri în viitoarele aparate administrative ale Primăriilor, Consiliilor Locale, la Consiliul Judeţean şi la nivel regional sau naţional.

Obiectivele echipei social-democrate de la Iaşi rămân neschimbate şi anume câştigarea tuturor alegerilor din acest an, indiferent de momentul în care vor fi organizate”, a declarat Bogdan Cojocaru, președintele PSD Iași, citat într-un comunicat de presă.

Articolul precedentCompanie furnizoare de energie electrică și gaze naturale în sud-vestul României, preluată de o societate din Cipru
Articolul următorBudăi: „Am stabilizat prețurile și s-a oprit specula”