Energie electrica -Foto pixabay - ColiN00B -

Consiliul Concurenței analizează zilele acestea o tranzacție prin care o societate din Cipru intenționează să preia o companie care se ocupă cu furnizarea de energie electrică și de gaze naturale în țară.

Însă nu numai atât, autoritatea înștiințând că sunt așteptate observații și puncte de vedere și din partea cetățenilor, fie prin fax (021.405.45.08), e-mail (industrie@consiliulconcurentei.ro), fie prin poștă (Consiliul Concurenței, Piața Presei Libere nr. 1, Casa Presei, corp D1, Sector 1, București, Cod poștal 013701, Oficiul Poștal nr. 25).

Concret, de tranzacție este interesată Premier Energy PLC, Cipru, care își dorește preluarea CEZ Vânzare SA. Potrivit informațiilor de pe site-ul CEZ Vânzare, compania „este principalul furnizor de energie electrică din sud-vestul României, dar și furnizor de gaze naturale, cu un portofoliu de clienți casnici și industriali care depășește 1,4 milioane de clienți”.

Cu toate acestea, se discută despre preluarea companiei, iar Consiliul Concurenței arată că are în atribuții autorizarea unei tranzacții de acest tip, în acest moment având loc o evaluare, „în scopul stabilirii compatibilității sale cu un mediu concurențial normal”.

În România, companiile din Grupul Premier sunt active pe piața gazelor naturale, atât în calitate de distribuitor, cât și în calitate de furnizor, precum și pe piața activităților conexe distribuției de gaze naturale, respectiv: activități de branșare și debranșare de la rețea, mentenanța instalațiilor de racordare și extinderi de rețele de distribuție etc.

Recent, grupul a devenit activ și pe piața energiei electrice din România, în calitate de producător de energie electrică, furnizor și trader.

CEZ Vânzare SA este furnizor de energie electrică în principal și, într-o mai mică măsură, de gaze naturale, având clienți în toate regiunile României, cu o activitate preponderentă de furnizare de energie electrică în sud-vestul țării”, explică contextul autoritatea de concurență.

Articolul precedentSectorul 6: educație și siguranță! Sectorul 3: prioritate distracției!
Articolul următorPSD, cu un deputat în minus; un parlamentar din Iași și-a dat demisia din partid