N-au avut noroc nici de data asta. Înalta Curte de Casație și Justiție a decis ca omul de afaceri Remus Truică și „prințul” Paul să fie cercetați în continuare de DNA în arest la domiciliu, în dosarul retrocedării ilegale a Fermei Băneasa.
Instanța supremă le-a respins celor doi, precum și avocatului Robert Roșu contestațiile la decizia Curții de Apel Brașov din 30 decembrie 2015, prin care fusese prelungită măsura arestului la domiciliu cu 30 de zile.
Remus Truică este acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de influență, spălare de bani, dare de mită și complicitate la abuz în serviciu. „Prințul” Paul a fost pus sub acuzare pentru cumpărare de influență, spălare de bani și complicitate la abuz în serviciu.
Procurorii susțin că, începând cu noiembrie 2006, Remus Truică, avocatul Robert Roșu și alte persoane au constituit un grup infracțional care a avut ca scop dobândirea întregii averi revendicate nelegal de „prințul” Paul. Ulterior, la acest grup au aderat Dan Andronic, Marius Marcovici și Lucian Mateescu.
Astfel, prințul Paul i-a promis lui Remus Truică și asociaților săi o cotă importantă, între 50% și 80%, din valoarea bunurilor pe care le revendică în România și, ulterior, le-a și dat acestora bunurile, pe măsura obținerii lor, în schimbul intervenției pe lângă funcționari publici cu atribuții în reconstituirea/retrocedarea dreptului de proprietate din București și din alte județe din țară sau pe lângă judecători.

Articolul precedentSarmale mucegăite şi fructe stricate la Cora. ANPC a amendat hipermerketul cu 20.000 de lei
Articolul următorDan Şova ar putea scăpa de obsesia săpunului căzut la duş.