Papa Francisc. Foto: Profimedia
Papa Francisc. Foto: Profimedia

Papa Francisc le cere catolicilor să se roage pentru reușita COP26.

Este vorba despre summit-ului climatic COP26 de la Glasgow, papa afirmând că succesul acestui demers este „vital” și că „nu mai este mult timp” pentru salvarea planetei.

Papa Francisc s-a concentrat de-a lungul pontificatului său și pe teme legate de protecția mediului și schimbări climatice

Conform declarațiilor făcute de suveranul pontif, summit-ul climatic este menit să rezolve una dintre cele mai mari probleme morale ale timpurile noastre: salvarea creației lui Dumnezeu. Aceasta a fost ”dată nouă ca grădină spre a fi cultivată și drept casă pentru familia noastră umană”, a spus papa Francisc.

În același context, Episcopul Romei a cerut „înțelepciune și putere” din partea participanților și le-a cerut să se gândească la generațiile viitoare.

Timpul se scurge, iar această oportunitate nu trebuie irosită. Altfel, vom fi judecați de Dumnezeu pentru eșecul nostru în a fi îngrijitorii credincioși ai lumii pe care ne-a încredințat-o”, a adăugat el.

Suveranul pontif are vârsta de 84 de ani și s-a implicat mereu activ în lupta împotriva schimbărilor climatice. În cursul anului 2021, papa a anunțat, în mod repetat, că-și dorește să participe la COP26.

Cu toate acestea, în data de 8 octombrie, Vaticanul a anunțat că Papa nu va putea conduce delegația, fără a da vreo explicație în acest sens.

Summitul global COP26 este considerat cel mai important eveniment dedicat climei organizat după Acordul Climatic de la Paris din 2015

Conferința ONU privind schimbările climatice s-a desfășurat pe o durată de două săptămâni, între 31 octombrie și 12 noiembrie. Aici, peste 120 de lideri de stat și delegații din aproximativ 200 de țări, experți climatici și activiști de mediu au participat la discuțiile legate de viitorul planetei și modul în care pot fi combătute problemele de mediu.

În plus, liderii lumii au colaborat pentru a limita creșterea temperaturii medii globale la sub 1,5 grade Celsius față de perioada preindustrială.

Articolul precedentUn preot-medic din Cluj vrea să deschidă un centru de îngrijiri paliative pediatrice
Articolul următorPensionarii pot primi taloanele de pensie în format digital
Cristina Antal
Jurnalist full-time / Pesimist part-time