Președintele în exercițiu ține în continuare de ideea de a refuza o dezbatere față în față cu Viorica Dăncilă, însă a ieșit în această seară în fața jurnaliștilor pentru a explica decizia sa. Klaus Iohannis a promis însă că va urma „o dezbatere aşezată, marţi seară, la care vor fi invitaţi să dezbată cu mine mandatul pe care l-am încheiat, planul pentru mandatul următor, dacă îl voi obţine. Voi invita politologi, formatori de opinie, jurnalişti. Va fi o discuţie deschisă, aşezată, care cu siguranţă va fi pe placul românilor”.

În conferinţa de presă de la sediul PNL, Iohannis a spus despre contracandidatul PSD Viorica Dăncilă că „a fost parte activă a tuturor mârlăniilor pesediste, a sprijinit activ încercările de acaparare a justiţiei, a fost foarte activă când a fost vorba să facă zid împreună cu guvernul în jurul unor persoane cu probleme penale, a fost o persoană foarte activă în a guverna împotriva românilor”. Și că de aceea nu are să îi spună nimic.

Președintele a vorbit și despre oferta premierului Orban de a merge la dezbaterea cerută de Viorica Dăncilă, însă a avut varianta sa. „Știu ce a spus, pentru că am fost împreună când am discutat despre oportunitatea unei dezbateri. Și domnul Orban a spus că dacă doamna Dăncilă vrea neapărat să vorbească cu cineva, să vorbească cu el despre dezastrul din guvernare”. În continuare, Klaus Iohannis nu avrut să spună dacă refuzul acestei dezbateri este o idee a staff-ului de campanie sau îi aparține.