Advertisement

Clădirea simbol a litoralului și în același timp monument de importanță internațională , Cazinoul Constanța bifează încă un an de degradare. În 2020 celebra clădire împlinește 110 ani de la inaugurare și in același timp peste 40 de ani de când nu s- a mai dat o mână de var în interior. Și cum contractul de reabilitare a fost din nou “torpilat” de autoritățile statului la sfârșitul lunii trecute, chiar cu o zi înainte de data programată a semnării acestuia, clădirea în ruine mai are încă mult de așteptat.

Patru licitați nereușite, contestații și paracontestații

Pasat definitiv la începutul anului trecut de către administrația Făgădău în curtea Companiei Naționale de Investiții, printr- un sondaj online prin care constănțenii au decis că fondurile necesare reparației să nu fi luate din bugetul orașului, ci suportate de la bugetul de stat, clădirea monument s- a dovedit a fi până la urmă un “cadou otrăvit” pentru companiei națională, dar și pentru politicienii de la centru.

Visul unei nopți de toamnă, cu Viorica și Daniel în rolurile principale

Exact cu fostul candidat la Cotroceni Mircea Geoană s- a culcat în seara alegerilor președinte și s- a trezit dimineață că nu este, tot așa, la sfârșitul lunii trecute fostul premier plin Viorica Dăncilă a anunțat sus și tare în toiul ședinței de guvern dintr- o luni, 28 octombrie că a doua zi va fi semnat musai contractul pentru reabilitarea cazinoului constănțean. Însă după 24 de ore nimic nu a mai fost valabil. Vicepremierul demis Daniel Suciu a primit public dispoziției să asiste personal la semnarea acestui contract pe litoral.

Ei bine marți după luni nu s- a mai semnat nimic iar Viorica Dăncilă nu a mai fost salvatoarea Cazinoului. Motivul pe fond, una din cele trei asocieri de firme contestase deja licitația la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, care a dat o decizie destul de încurcată, dar care oricum a dinamitat semnarea contractului.

Nu o să vă rețin atenția cu toată popologhia deciziei CNSC în această speță, mai ales că actualul primar al Constanțeței a interpretat public într- o notă personal decizia consiliului, în sensul în care CNSC a dispus cu jumătate de gură reluarea procedurilor de atribuite , iar edilul de pe litoral a îndemnat guvernanții să – și asune răspunderea și să semneze contractul.

Sursa – www.SiteNews.ro – continuarea aici

Advertisement
Articolul precedentIohannis refuză în continuare o dezbatere cu Viorica Dăncilă, însă stă de vorbă cu jurnaliștii. „A fost parte activă a tuturor mârlăniilor pesediste”
Articolul următorAna Birchall, după ce a fost exclusă din PSD: „Era în fișa postului de ministru să vorbesc despre justiție, despre nenorocirile pe care le-am găsit în legile făcute și în timpul mandatul dvs de Comisia specială Iordache”