CFR marfa
CFR Marfa- pag de FB

CFR Marfă se află pe primul loc pe lista celor aproape 53.000 de contribuabili trimisă de ANAF către Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) pentru efectuarea de cercetări penale, potrivit observatornews.ro.

Cele 53.000 de firme datorează statului peste 22 de milioane de lei

Firmele aflate în vizorul ANAF au restanţe de aproximativ 22 milioane de lei, intrând sub incidenţa prevederilor care au reincriminat, de la 1 martie, reţinerea fără virare la buget a unor contribuţii şi impozite cu reţinere la sursă. Pe ultimele locuri se află peste 4.000 de firme care înregistrează datorii mai mici de 100 de lei, acestea riscând de asemenea să intre în atenţia oamenilor legii. Conform unei modificări legislative intrate în vigoare la 1 martie, prevăzută în OUG 130/2021, ANAF trebuie să facă automat sesizare penală  pentru datoriile mai mari de 60 de zile în cazul  reţinerii şi nevirării unui număr de 19 tipuri de contribuţii şi impozite. ANAF a comunicat către IGPR inclusiv sumele foarte mici, sub 100 de lei. Decizia a fost luată în urma unei analize interne,  din care a reieșit faptul că nu există o bază legală ca ANAF să stabilească un prag sub care să nu trimită către Poliţie informaţiile pentru iniţierea cercetărilor.

CFR Marfă nu a achitat contribuţiile la pensie şi sănătate pentru salariaţi

Un document elaborat la sfârșitul lunii iulie  de către Ministerul Transporturilor arată că CFR Marfă are restanţe la plata contribuţiilor la pensie şi sănătate pentru salariaţi.

OUG adoptată de guvern în luna mai prevede că CFR Marfă, companie deținută de către Ministerul Transporturilor, să poată da în plată statului active mobile și imobile pentru a stinge creanțe fiscale și bugetare. Executivul  a acordat o derogare de la Codul de procedură fiscală pentru a permite recuperarea de la CFR Marfă a unui ajutor de stat de aproape un miliard de lei (fără dobânzi), potrivit solicitării Comisiei Europene, permițând astfel companiei de stat să achite și creanțele fiscale cu reținere la sursă și accesoriile aferente acestora.
Român căutat în Germania pentru infracțiunile comise, capturat în județul Constanța


Articolul precedentRomân căutat în Germania pentru infracțiunile comise, capturat în județul Constanța 
Articolul următor Salarii mai mari pentru piloții companiei germane Lufthansa