Primarul Sectorului 1 vrea să se asigure că anul școlar va începe în condiții de siguranță pentru toți, iar în lipsa unor informații concrete, Daniel Tudorache a decis să stabilească detaliile împreună cu directorii unităților de învățământ. S-a întâmplat ieri, când s-a desfășurat o întâlnire între decidenți, avantajul fiind că unitățile de învățământ au stocuri de produse destinate igienei personale, inclusiv de dezinfectant pentru mâini și manșoane dezinfectante pe clanțe, măști și termometre. Însă, cu toate acestea, primarul Sectorului 1 a dorit să știe personal de la directori ce ar mai fi de făcut pentru protecția în fața coronavirusului.

În lipsa oricăror informații oficiale despre începerea anului școlar (singura sursă o reprezintă mass-media), le-am transmis directorilor să ia decizia despre organizarea cursurilor, fiecare în consiliul de administrație, și să ne-o comunice.

I-am rugat să ne spună ce putem face, la nivelul administrației, pentru începerea școlilor pe scenariul verde (cazul în care toți copiii vor merge la școală). Din fericire, unitățile de învățământ din Sectorul 1 sunt dotate cu echipamente și materiale de protecție, dar dorim să completăm cu tot ceea ce este necesar pentru începerea și derularea anului școlar în condiții de maximă siguranță sanitară (începând cu elementarul săpun și terminând cu termoscaner). Așteptăm solicitările cât de repede posibil. De asemenea, i-am anunțat că AUIPUSP le va aloca fonduri, dacă mai au nevoie de reparații urgente.

Pentru învățământul online (prevăzut în scenariile galben și roșu), le-am transmis să facă de asemenea un necesar de echipamente pentru a putea transmite lecțiile din sala de clasă (smart table, camere de luat vederi, laptop/calculator, videoproiector etc). Majoritatea școlilor dispun deja de aceste echipamente, deci și aici este vorba doar de o eventuală completare.

Toți elevii și toți profesorii din Sectorul 1 vor primi tablete cu tastatură și cu conexiune internet (aproximativ 50.000 de bucăți). Proiectul de achiziție a fost înaintat, bugetul este aprobat, așteptăm doar acordul de la comisia interministerială pentru a demara licitația (de aproape două luni)”, sunt câteva dintre concluziile discuțiilor, potrivit primarului Tudorache.

Articolul precedentEXCLUSIV: Interviu cu Larisa Butnariu, victimă a traficului uman
Articolul următorTudose crede că liberalii vor plăti nota de plată la vot. Dar poetic