Foto Pro Lider FM Galați

Pilotul unei aeronave F-16 Fighting Falcon din Escadrila 53 Aviație Vânătoare a Forțelor Aeriene Române (FAR) a fost nevoit să aterizeze de urgență după ce la bordul aeronavei au fost câteva defecțiuni tehnice, potrivit unui comunicat de presă al FAR. Din fericire incidentul nu a pus în pericol viața pilotului.

„Marți, 13 iulie, pilotul unei aeronave F-16 Fighting Falcon din dotarea Escadrilei 53 Aviație Vânătoare a Forțelor Aeriene Române a raportat un incident de zbor survenit în timpul executării unor antrenamente cu trageri de luptă aer-sol în zona poligonului Mălina, jud. Galaţi.

Menţionăm faptul că incidentul nu a pus în pericol viaţa pilotului sau a altor persoane, și  nici integritatea aeronavei sau a altor proprietăţi şi bunuri de la sol. Din primele informații raportate de pilot, în momentul lansării unei bombe de antrenament, s-a produs desprinderea necomandată a unui rezervor extern de combustibil şi a grinzii de acroşare triple de pe partea dreaptă a aeronavei, materiale care au căzut în zona destinată tragerilor aer-sol din poligon”, au transmis reprezentanții FAR.  

Conform procedurilor standard în aceste situații, pilotul aeronavei a raportat situaţia de urgenţă și a aterizat în siguranţă pe aerodromul de bază. Totodată, „o comisie numită de şeful Statului Major al Forţelor Aeriene analizează cauzele producerii evenimentului”,  se mai arată în comunicatul Forțelor Aeriene Române.

Cătălin Drulă taie „aripile” companiei Tarom

Articolul precedent„România Educată”. Primul inspector școlar demis pentru că a criticat proiectul este din Călărași
Articolul următorISU Iași. Cauzele incendiului de la Spitalul de Copii Sf. Maria: supraîncălzirea rețelei și scurtcircuit electric