Încasările taxelor și impozitelor locale la Brașov au ajuns la 90%. Cam la cât estimase Direcția Fiscală a Brașovului că va încasa pentru tot anul. 

Este un record  de încasări, atât ca procent, cât şi ca sumă. În ultimii ani, numărul de clădiri, de autoturisme şi de locuitori a crescut constant la Braşov. Aceasta a însemnat încasări la bugetul local mai mari în fiecare an. Totuşi, în acest an, Braşovul înregistrează un record şi în privinţa procentului încasat din suma totală prognozată.    „Avem un grad de colectare de 87%, comparativ cu bugetul pe care l-am prognozat, mult mai bine decât anul trecut, mai ales că anul trecut noi nu am putut să facem nici executare silită”, a explicat directorul Direcţiei Fiscale Braşov, Marian Voinescu. 

În cifre, la 30 iunie, încasările la bugetul local erau de 212 milioane de lei, dintre cele 243 de milioane prognozate, în timp ce anul trecut, tot la 30 iunie, braşovenii plătiseră doar 157 de milioane de lei. 

La Braşov, contribuabilii care plătesc taxele şi impozitele până la 31 martie beneficiază de o bonificaţie de 5% oferită de municipalitate.  Cei care plătesc până la 30 septembrie trebuie să achite exact suma stabilită prin Hotărârea de Consiliu Local, iar cei care întârzie după această dată plătesc în plus 1% pentru fiecare lună nouă în care se intră până la achitarea contribuţiei. 

Articolul precedentNazare, atac la premier. „Se poate investiga pe el însuşi”
Articolul următorProcurori noi în țară, după „reconversia” unor judecători
Am debutat în presă în 1992, iar povestea continuă...