Litoralul românesc (Booking)

Directorul general Paradis Vacanțe de Vis, Aurelian Marin, a declarat că anul acesta, numărul turiștilor străini pe litoralul românesc va fi infim, comparativ cu anii anteriori înainte pandemiei de Covid-19, informează news.ro.

De asemenea, Marin a precizat că se încearcă o promovare a Bucovinei și Ardealului, dar și a altor destinații cunoscute din țara noastră.

„Nu vom putea să creştem doar cu circuite culturale, cu city-break-uri, nu va creşte în mod relevant numărul de turişti străini. Eu nu cred că vor fi mai mult de 30-40.000 de turişti”, a a declarat directorul general Paradis Vacanțe de Vis.

Majoritatea turiștilor străini sunt din Franța, Belgia, Polonia și Estonia. Ridicarea tuturor restricțiilor privind pandemia de Covid-19 a dus la o revenire ușoară a turismului

Aurelian Marin a mai declarat că agenția de turism pe care o conduce are contracte cu aproape toate hotelurile de pe litoralul românesc, iar în fiecare an, compania aduce peste 150 de mii de turiști.

Cu toate acestea, hotelierii sunt afectați de creșterea prețurilor la energie și de faptul că elevii vor începe școala pe 5 septembrie.

”Dacă ne raportăm la cifrele oficiale, care ne arată an de an în jur de 1,4 milioane de turişti sosiţi pe litoral, înseamnă că ne situăm la peste 10% din totalul de turişti care astăzi sosesc oficial”, a mai spus Marin.

Cu ocazia mini-vacanței de 1 Mai, pe litoralul românesc au fost peste 50 de mii de turiști. De asemenea, Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) a anunțat că în perioada 28 aprilie- 1 mai s-a cheltuit peste 100 de milioane de lei.

În urmă cu cinci ani, peste un milion de turiști au vizitat litorarul românesc datorită curselor speciale din orașe ale țării, dar și în străinătate. Reamintim că vacanțele pentru anul acesta s-au scumpit cu până la 25% din cauza creșterii prețurilor și a pierderilor din timpul pandemiei de Covid-19.

Citește și articolul: Ministrul Turismului: Anul 2022 ar putea fi, pentru turismul românesc, cel mai bun an

Articolul precedentECO SUD nu a putut demonstra legalitatea tarifului pe care îl practică pentru depozitarea gunoiului din București. Decizia instanței nu este definitivă
Articolul următorCum își fac unele „scriitoare de sertar” reclamă „pe spatele” criticului literar Valeriu Râpeanu
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.