Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

A fost raportat primul caz de variola maimuței în România.

Este vorba despre un bărbat de 26 de ani, care locuiește în București. Potrivit unui comunicat emis de Ministerul Sănătății, starea acestuia este bună.

Bărbatul infectat primește tratament și se află în izolare. Bucureșteanul a călătorit în mai multe țări din Europa

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 26 de ani din București. Acesta a fost diagnosticat în cursul zilei de astăzi în urma investigațiilor de laborator. Boala a debutat în urmă cu 4 zile iar pacientul s-a prezentat la spital în cursul nopții precedente. Starea bărbatului este bună. Pacientul primește tratament simptomatic și se află în izolare. Din anamneză, rezultă că partenerul persoanei infectate a călătorit în ultima perioadă în mai multe țări din Europa unde există numeroase cazuri de infecție cu variola maimuței”, a transmis Ministerul Sănătății, potrivit Europa FM.

Virusul care provoacă variola maimuței este asociat călătoriilor în Africa de Vest. Simptomele includ o erupție cutanată, febră, dureri musculare și dureri de cap

În data de 23 mai, directorul medical de la Institutul „Matei Balş” din Bucureşti excludea o posibilă pandemie cu variola maimuței.

Cred că trebuie să ne referim la lucrurile concrete. Dacă îngrijorarea înseamnă că ne gândim că acest virus ar putea să dea o pandemie sau măcar o epidemie, e clar că nu e nicio susținere în momentul de faţă”, declara, la acel moment, Adrian Marinescu.

Această afecțiune se transmite prin contact cu fluidele corporale sau picături de salivă de la persoanele sau animalele infectate. Cu toate acestea, nu se transmite ușor.

În ceea ce privește rata deceselor, aceasta se situează undeva până în 1%.

Articolul precedentOdesa: Ucrainencele s-au întors pe plajă, iar ședințele foto nu lipsesc din program
Articolul următorGeorge Simion, deranjat de paralela cu Zelea Codreanu: „Tre să ne dea în cap, să ne eticheteze, să ne asocieze cu mișcări de acum 100 de ani”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time