Procurorii anticorupție l-au trimis în judecată pe unul dintre directorii SN Nuclearelectrica SA, în legătură cu un examen pentru un post de economist desfășurat anul trecut. Atunci, spun procurorii, Constantin Alexandru Havris a trimis subiectele unui candidat, iar apoi a completat în fals procesul verbal. Inculpatul este director al Direcției Dezvoltare Investiții în cadrul SN Nuclearelectrica SA, iar în august 2018 a fost membru al comisiei de examinare pentru angajare.

Havris va fi judecat la Tribunalul București pentru folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În cursul lunii august 2018, inculpatul Havriș Constantin-Alexandru, în calitățile menționate mai sus, a transmis, prin email, unei persoane, subiectele ce urmau a fi date cu ocazia susținerii probei scrise (cinci întrebări și răspunsurile aferente) pentru ocuparea unui post de economist în cadrul Departamentului Implementare Proiect U3-U4 CNE Cernavodă – Direcția Dezvoltare Investiții al Societății Naționale Nuclearelectrica S.A.

Urmare a acestui demers, în data de 14 august 2018, cu ocazia examinării scrise, beneficiarul subiectelor a obținut o notă care i-a permis promovarea concursului și implicit angajarea în funcția de economist. Ulterior, inculpatul Havriș Constantin-Alexandru a completat în fals procesul verbal de examinare a candidaților, atât pentru proba scrisă cât și pentru cea interviului, în condițiile în care la aceasta din urmă nu a fost prezent, fiind plecat în concediu”, se arată într-un comunicat DNA.

Articolul precedentInvestigație în cazul actorului Alexandru Arșinel, după transplantul de rinichi. Ministrul Sănătății: „Există o anchetă pe acest caz ”
Articolul următorSocial democrații au încheiat ședința Comitetului Executiv. Ce spune premierul despre viitorul partidului și despre candidații la prezidențiale