Pe portalul Bursei de Valori București, conducerea Oil Terminal Constanța a postat informarea cu privire la darea în judecată de către Sindicatul Oil Terminal, relatază presa locală Ziua de Constanța. Potrivit acestei informări, Societatea Oil Terminal S.A. le aduce la cunoștință actionarilor și investitorilor că în data de 12.05.2021 s-a primit la sediul societății cererea de chemare în judecată care face obiectul dosarului nr. 3281/118/2021 aflat pe rolul Tribunalului Constanța prin care reclamantul, Sindicatul Oil Terminal S.A., solicită instanței să pronunțe o hotărâre prin care să oblige părâta Oil Terminal S.A. la înregistrarea la ITM Constanta a Actului Adițional la Contractul Colectiv de Muncă prin care partile au convenit acordarea unor majorări salariale începand cu 1 iulie 2021 sub rezerva aprobarii Bugetului de Venituri și Cheltuieli (BVC) în forma propusă.
Totodată se precizează faptul că acționarii companiei nu au aprobat varianta de BVC care cuprindea majorările salariale invocate de către sindicaliști, „ci varianta de BVC care cuprindea doar reîntregire a salariilor aferentă majorărilor acordate în 2020, prin urmare negocierile dintre părţi au fost reluate. Dosarul nu are încă termen de judecată, Oil Terminal SA va proceda la efectuarea tuturor demersurilor procedurale care se impun în această speţă”, a anunţat compania pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB), citată de Ziua de Constanța.
Sindicatul cerea o creștere de 4%
Reamintim că la 29 aprilie anul acesta a avut loc, la poarta societății un protest spontan prin care angajații spuneau că sunt nemulțumiți că ministrul economiei nu a aprobat bugetul care prevedea, pe lângă altele, și creșterea salariilor cu 4% anul ăsta pentru angajați. Totodată la 26 aprilie 2021, membrii Sindicatului din cadrul Societății Oil Terminal SA din Constanța au protestat la Ministerul Energiei pentru același motiv.
Operatorul portuar Oil Terminal (simbol bursier OIL) a încheiat primul trimestru din acest an cu un profit net de 6,3 milioane lei, în creştere cu 57%, şi o cifră de afaceri de 47,8 milioane lei, cu 3,1 milioane lei mai mult decât în perioada similară din 2020, se arată raportul financiar al companiei, potrivit Ziarul Financiar.
Compania, cu 108 milioane de lei capitalizare, are acționariat majoritar de stat, fiind controlată în proporţie de 59,62% de statul român prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, în timp ce Sebastian Valentin Dumitrescu deţine 16,7% din capitalul social. De la începutul anului, acţiunile au înregistrat o scădere de 1,3% pe fondul unui rulaj de 1,9 milioane de lei arată datele BVB. Oil Terminal are 940 angajaţi.
Administratorii Oil Terminal, asigurați cu un milion de euro