Cîțu: „I-am cerut ministrului Sănătății să prezinte public întreg raportul privind decesele COVID”

Conform spuselor Ioanei Mihăilă, ar fi fost găsite diferențe de până la 500 de cazuri, între raportările făcute de un singur spital

Facebook: Florin Cîțu
Facebook: Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu a anunțat pe Facebook că i-a cerut ministrului Sănătății să prezinte public întreg raportul privind decesele COVID. „Să fim transparenți și să îmbunătățim procedura acolo unde e necesar, astfel încât să nu mai existe erori de raportare, indiferent de cauza lor. M-am uitat pe raport, datele INS și cele din Corona Forms sunt, în proporție de 96%, aceleași”, a scris Cîțu pe Facebook.

Florin Cîțu încurajează la transparență: „Eu am văzut acest raport mai devreme. Eu o încurajez pe doamna ministru să prezinte public acest raport, ca să nu existe niciun fel de dubii.

Astfel, cu încurajări cu tot, premierul a insistat ca Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, facă public raportul, cât mai curând, întrucât este nevoie de clarificare. „Da, ce a spus şi doamna ministru, sunt mai multe baze de date. Eu m-am uitat între INS şi Corona-Forms, ceea ce folosim noi, Corona-Forms, este o compatibilitate de 96%, cam aşa arată lucrurile, dar, aşa cum a spus doamna ministru, vom mai cere detalii în perioada următoare şi vom vedea dacă trebuie să îmbunătăţim”, a spus Cîțu anterior, la o conferință de presă la Palatul Victoria.

Video: Ioana Mihăilă prezintă raportul în cazul deceselor de Covid

În cursul zilei de astăzi, ministrul Ioana Mihăilă a prezentat rezultatele verificărilor privind raportarea deceselor COVID-19. Conform spuselor acesteia, ar fi fost găsite diferențe de până la 500 de cazuri, între raportările făcute de un singur spital. Mai mult, unele spitale ar fi recunoscut faptul că nu ar fi raportat în timp util cazurile de deces la DSP-ul din localitate.

Articolul precedentGarda de Mediu: se încearcă introducerea de deșeuri ilegale prin mai multe puncte vamale
Articolul următorProfil de politician: Ringo Dămureanu – Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (PAUR)
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.