Sursa Foto: Artmark

Joi, 27 mai, de la ora 18.30, Artmark organizează o licitație în cadrul căreia se vinde inclusiv avionul prezidențial „Super one-eleven”, folosit pentru zborurile oficiale ale fostului președinte Nicolae Ceaușescu.

După cum anunță organizatorii, este vorba despre „All-Star Game”, Licitația de Eleganță, care include două avioane prezidențiale.

Dacă nu am fi verificat calendarul, am crede că a venit Crăciunul. Îți aducem un moment de răsfăț printr-o selecție de piese luxuriante: mașini de colecție, circumscrise genului intrat în moda de modern classics, păstrătoare de grație și eleganță, modele rafinate de bijuterii și ceasuri exclusiviste – ediții limitate. Îți propunem și o selecție de poșete ce poartă semnătura celebrelor branduri Hermés, Chanel sau Gucci. Acestora li se adaugă cel mai impresionant lot dintr-o licitație: avionul prezidențial „Super one-eleven”, folosit pentru zborurile oficiale ale președintelui Nicolae Ceaușescu (1986)”, este explicația Artmark.

Cel de-al doilea avion prezidențial este „Negrești”, prețul de pornire al licitațiilor în ambele cazuri fiind de 25.000 de euro.

Cele două avioane au fost clasate în patrimoniul cultural național mobil, categoria tezaur, datorită rarității modelelor și importanței lor pentru istoria tehnică a României, arată Artmark într-un comunicat de presă, preluat de România.EuropaLiberă.

Avionul „Super One-Eleven” a fost folosit pentru zborurile oficiale ale lui Nicolae Ceaușescu între 1986 și 1989 și este considerat o bijuterie a industriei aeronautice locale. Avionul prezidențial „Negrești” a fost folosit pentru zborurile prezidențiale din timpul primului mandat al președintelui Ion Iliescu.

Vânzarea avioanelor are caracter de lichidare, acestea fiind puse în licitație în cadrul lichidării patrimoniale a fostei întreprinderi de stat Romavia, mai precizează sursa citată.

Articolul precedentFără Administrația Piețelor în Sectorul 6. Cum vrea primarul Ciucu să funcționeze acest sector
Articolul următorVideo: Ioana Mihăilă prezintă raportul în cazul deceselor de Covid