Călin Popescu Tăriceanu susține că Dacian Cioloş a fost militar în trupele de Securitate şi paznic la poarta disidentei anticomuniste Doina Cornea, iar la un an de la moartea acesteia şi-a lansat alianţa politică tocmai a Cluj Napoca.

„Pe 4 mai, anul acesta s-a împlinit un an de când doamna Doina Cornea nu mai este printre noi Sunteţi printre aceia care i-au fost aproape, aşa cum şi ea v-a fost alături. S-a solidarizat cu voi în 15 noiembrie 1987, motiv pentru care apoi a fost aspru pedepsită de Securitate. Doamna Doina Cornea ne-a lăsat moştenire o lecţie extraordinară, o lecţie a solidarităţii şi a curajului. Dar, la un an de la trecerea ei în nefiinţă, confuzia şi dezinformarea, semănate de moştenitorii Securităţii, au făcut din România un stat captiv”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la Braşov.

El l-a acuzat pe Dacian Cioloş că i-a fost gardian disidentei anticomuniste, dar şi-a lasant alianţa politică tocmai a Cluj Napoca. „Pe de o parte, îl vedem pe Dacian Cioloş, fost militar în trupele de Securitate şi paznic la poarta dizidentei anticomuniste în 1987, lansându-şi alianţa politică tocmai la Cluj, tocmai exact la un an de la moartea ei”, a spus Tăriceanu. „Atunci când am semnat, fără să ezit, actul legislativ prin care cei care aţi fost în vârful protestelor din 15 noiembrie 1987, atunci când aţi primit o indemnizaţie egală cu a revoluţionarilor din decembrie 1989, am avut în minte ceea ce-mi spusese fostul meu consilier Marius Oprea şi anume că pensia doamnei Doina Cornea nu-i ajunge nici cât să-şi acopere factura la gaze. Dar, dincolo de orice compensaţie, ştiu că ceea ce vă doriţi cel mai mult este aflarea adevărului în legătură cu actele de teroare la care aţi fost supuşi.Situaţia voastră, a muncitorilor care v-aţi ridicat împotriva dictaturii lui Nicolae Ceauşescu şi care nici până acum nu aţi aflat numele celor care v-au anchetat şi torturat în beciurile Securităţii, este una simptomatică pentru complicitatea între instituţii ale statului român aşa-zis democratic şi fosta poliţie politică. Este indiscutabil că securiştii au fost protejaţi de acest stat paralel, într-o largă complicitate. Ştiu că, exact când se marcau 30 de ani de la revolta din 1987, aţi primit promisiuni ferme din partea directorului SRI, că dosarele voastre de anchetă vor fi predate la CNSAS. Ştiu şi că acest lucru nu s-a petrecut, iar peste dosarul de anchetă, deschis la Parchetul General s-a aşternut praful. Se aşteaptă probabil o nouă marcare a revoltei, pentru că, probabil, alte noi şi neonorate promisiuni vor trebui să vă stârnească revolta”, a mai spus Tăriceanu.

Articolul precedentLiviu Dragnea spune că la DIICOT există un dosar privind tentativa de a fi asasinat
Articolul următorMinistrul Justiției anunță că dosarul de extrădare a lui Mazăre a fost trimis în Madagascar