Foto: Facebook/Marius Constantin Budăi
Foto: Facebook/Marius Constantin Budăi

Marius Budăi, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, promite că o nouă lege a pensiilor va fi practic așa cum „trebuie”, astfel încât cetățenii să fie mulțumiți, dar cel mai important, ca România să nu piardă banii din Planul Național de Redresare și Reziliență.

Din ce a susținut ministrul Budăi, citat de Știri pe Surse, s-a lucrat aproape „la foc continuu”, iar în acest moment coaliția de guvernare are pe masă trei variante care vizează noua lege a pensiilor.

Din promisiunile ministrului Muncii ar rezulta că variantele sunt unele profesionale, dat fiind că au fost elaborate de specialiștii din minister şi de la Casa de Pensii.

Marius Budăi a dezvăluit, potrivit sursei citate, că este „exclusă” o scădere a pensiilor, ci sunt alte priorități, „în primul şi în primul rând rezolvarea inechităţilor, după care anumite perioade contributive care au fost cu sporuri nepermanente”.

Vom avea o discuţie şi în coaliţie şi voi înainta către Banca Mondială studiul de impact pentru ca apoi să continuăm discuţiile cu Comisia Europeană (…)

Nu este nicio întârziere la această reformă. Avem trei variante, vom discuta cu ele în coaliție, după aceea le vom discuta cu partenerii sociali. Noul draft al legii a fost trimis la Banca Mondială, după care reluăm discuțiile”, a subliniat ministrul Budăi.

Articolul precedentPurtătorul de cuvânt al Guvernului, despre buget: „Rămânem în această zonă a nevoii de a reduce cheltuielile publice”
Articolul următorPatru primari, dați pe mâna procurorilor de ANI