Sursa foto: Facebook/ Marcel Ciolacu ( captură video)

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, că Parlamentul a adoptat primele măsuri din pachetul prezentat luni seară, alături de Kelemen Hunor și Nicolae Ciucă.

Acesta a precizat că Legislativul a dublat valoarea normei de hrană în spitale la 22 lei/zi și a majorat la 3.000 de lei salariul minim în agricultură și industria alimentară.

Măsurile adoptate vor intra în vigoare din 1 iunie, Ciolacu dând asigurări că tot ce este scris în pachetul „Sprijin pentru România” va fi aplicat.

„Românii, agricultura și economia românească au nevoie de soluții și de sprijin pentru a trece cu bine peste această criză, nu de contre politice”, a scris liderul PSD pe o rețea de socializare.

Ciolacu „a lăudat” USR pentru reformele pe care le-au abandonat, după ce au decis să iasă de la guvernare

Totodată, președintele PSD a avut un mesaj ferm pentru cei care au atacat și criticat programul propus de coaliția de guvernare. Acesta le-a reamintit tuturor că nimeni nu a venit cu o soluție alternativă, doar au criticat Guvenul.

„PS: Miniștrii USR ai Sănătății au găsit 780 de milioane de euro pentru a cumpăra zeci de milioane de doze de vaccin, cu mult peste necesar, însă nu au găsit resurse să asigure o masă decentă pacienților din spitale. Rușine!! De asta trebuie să rămână în opoziție”, a mai spus Ciolacu.

Totodată, acesta a vorbit și despre legea offshore, ce urmează să fie depusă la Parlament în această săptămână, iar joi va avea loc o nouă discuție în cadrul coaliției.

„Mâine dimineaţă, la ora 9.00, vom avea o nouă întâlnire cu premierul şi cum am promis, împreună cu domnul premier şi vicepremierul Kelemen Hunor, în această săptămână, legea offshore va fi depusă”, a spus liderul PSD.

De asemenea, Ciolacu a vorbit și despre inflația care a depășit 10%, afirmând că „este o influență venită din zona euro.”

„(…) Si în Franța, și în Italia, și în Germania mai ales, există o inflație cu două cifre. De-asta am luat aceste măsuri, ca inflația să nu scape din mână și veți vedea că vor avea efecte directe. Cel mai important lucru pe care îl văd eu este că împreună cu Banca Națională am ținut cursul euro până în cinci lei”, a conchis Marcel Ciolacu.

Citește și: Șeful Executivului, în umbra PSD. Care este relația adevărată dintre Ciucă și Ciolacu

Articolul precedentȘeful Executivului, în umbra PSD. Care este relația adevărată dintre Ciucă și Ciolacu
Articolul următorCea mai mare cultură de cannabis din Europa, distrusă
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.