Ultima postare a Ministrului pe pagina sa de Facebook aduce lămuriri în ceea ce privește fertilizarea in vitro. Cuplurile care vor să participe la program trebuie să știe că veștile bune încep să apară.
„Extindem acest proiect și la nivel național. El se adresează femeilor cu vârsta între 20 și 45 de ani, o noutate, pentru că până acum erau doar incluse doar femeile până în 40 de ani. Un alt criteriu, valoarea AMH-ului, va fi eliminat pentru că am primit semnale că este prea restrictiv.”
Ministrul Familiei acceptă că, fiind primul program de acest gen din România, are nevoie și de sprijinul cetățenilor și pune la dispoziție tuturor o adresă de e-mail pentru ca orice vrea, și are ceva de spus să o poată face.
„Toate propunerile pe acest subiect le aștept la adresa: relatiipublice@mfamilie.gov.ro
Am aplicat acest program în București cât am fost primar general, însă, în ultimul an finanțarea sa a fost mult redusă. În Capitală, s-au născut 500 de copii și sunt peste 100 de sarcini în evoluție la acest moment. Extindem acest proiect și la nivel național. El se adresează femeilor cu vârsta între 20 și 45 de ani, o noutate, pentru că până acum erau doar incluse doar femeile până în 40 de ani. Un alt criteriu, valoarea AMH-ului, va fi eliminat pentru că am primit semnale că este prea restrictiv. Suma decontata este 4.500 de euro, echivalentul în lei, și se pot înscrie în program cupluri căsătorite sau nu, dar și femeile singure. Se va legaliza și în țara noastră transplantul de material genetic, acum multe cupluri fiind nevoite să meargă în străinătate.”
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila o sprijină necondiționat pe Gabrilea Firea
„Ministrul Sănătății, Alexandrul Rafila, încurajează total acest proiect și sper ca în două luni să putem aplica proiectul la nivel național. Am vorbit astăzi și despre alte două proiecte pentru sprijinirea familiei pe care le avem în lucru: – Proiectul TESTARE GENETICĂ PENTRU CANCERUL DE SÂN presupune decontarea testelor genetice specifice pentru persoanele diagnosticate cu cancer mamar în stadii incipiente, iar sprijinul propus se ridică la aproape 3.500 de euro. – Proiectul TESTARE BRCA presupune evaluarea riscului de apariție a cancerului la sân și recomandarea unor strategii de prevenție personalizată prin decontarea unor teste genetice, în valoare de aproximativ 2.500 de lei. În zilele următoare vin cu vești și despre celelalte proiecte din domeniul protecției drepturilor copilului, tineretului și egalității de șanse.”