Captură video CT News

Parlamentarii PSD Constanța, senatorul Felix Stroe și deputații Cristina Dumitrache, Horia Țuțuianu și Lucian Lungoci, și-au prezentat noile cabinete parlamentare, în care „orice cetățean este binevenit”, acestea urmând să fie deschise șapte zile din șapte.  

Cabinetele Parlamentare vor fi deschise șapte zile pe săptămână, orice cetățean este binevenit, va fi ascultat, cineva îi va reține problema, iar dacă dorește să se întâlnească personal cu parlamentarii o va putea face începând cu ziua de joi, când începe activitatea în teritoriu. Aceasta este abordarea corectă, acesta este respectul pe care trebuie să-l arătăm cetățenilor

Senatorul Felix Stroe     

Acesta a precizat, în cadrul conferinței, că în ședința Biroului Permanent s-au luat o serie de măsuri politico-organizatorice, pentru îmbunătățirea activității, dar și în privința alegerilor următoare. „Ne-am propus să câștigăm următorul ciclu de alegeri, din 2024. Întotdeauna este posibilitatea unor alegeri anticipate și atunci noi ne-am pregătit. Nu ne culcăm pe o ureche”, a adăugat senatorul.

Promisiuni neonorate? Amenzi, pe măsură

Senatorul Stroe a dezvăluit și o inițiativă legislativă la care se lucrează, intens, pentru „amendarea” aleșilor care nu își onorează promisiunile electorale.

„Lucrăm la o inițiativă legislativă care sperăm să aibă acceptul unei cât mai mari majorități din Parlament, după modelul unor democrații europene. Aleșii locali sau parlamentarii, să poată fi trași la răspundere, în cazul în care promit ceva în campanie electorală și nu își onorează promisiunile. Cred că este normal ca respectul față de electorat, respectul elementar este să îți onorezi promisiunile electorale.

Așa cum și în alte țări, puține, dar de ce să nu fim cu un pas înainte, cei care promit și ajunge omul primar sau parlamentar și nu își onorează promisiunile, să fie trași la răspundere, măcar contravențional. Se practică în Islanda, de exemplu”, a spus Stroe.

Analizarea bugetului pentru depunerea amendamentelor

Întrebat fiind de bugetul prezentat joi, Stroe a precizat că se fac analize, la nivel de partid, pentru a se depune amendamente la capitolelel unde este necesar acest lucru.

„Bugetul este unul al reducerilor, al tăierilor, al austerității. Tăieri peste tot! Asta ne dorim? Vom aduce amendamente. Noi am declanșat toate organizațiile și centralizăm propunerile pentru amendamente. Vă spun că hotărârea se ia pe voturi. Să dea Dumnezeu că vom avea succes. Este posibil să apară surprize și de la PNL – plăcute pentru unii, neplăcute pentru alții”, a declarat Felix Stroe.

Articolul precedentCinci clădiri de epocă din Constanța vor fi reabilitate și puse în circuitul public
Articolul următorPremierul Cîțu, avertisment pentru miniștri