Rareș Bogdan Foto: Facebook

Europarlamentarul liberal Rareș Bogdan reacționează fără a spune practic nimic vizavi de decizia Curții Constituționale de a admite sesizarea PSD împotriva interzicerii cumulului pensiei cu salariul la stat, măsură luată de Guvernul Orban. Europarlamentarul știe doar că CCR este o instituție politizată și cere sprijinul internauților pentru a găsi o soluție, prin intermediul unei postări pe Facebook.

Însă comentariile „cititorilor” săi fideli au rămas, în mare parte, fără un răspuns sau o dezbatere, în condițiile în care Rareș Bogdan așa a și început postarea „Vă cer idei”.

Vă cer idei. Pentru mine, pentru a mă ajuta să pricep. Iată coordonatele: Trebuie să depolitizăm CCR (e obligatoriu), să o profesionalizăm (să mă ierte cei de-acolo care știu carte și nu pot fi suspectați de ticăloșie). Deci asta presupune să ne bazăm pe faptul că persoanele care ar face selecția, care ar stabili un algoritm, nu sunt ele însele politruci sau/și ticăloși.

Cum ne asigurăm de asta? Sigur, acesta este statul de drept, trebuie un sistem de checks and balances, puterea nu trebuie folosită abuziv, nici cea executivă, nici cea legistativă, nici cea judecătorească, iar cineva trebuie să vegheze la asta. Mai știu și că nu suntem, ca manieră de selecție, mult diferiți de regulile din restul UE. Avem, însă, un trecut complicat, 50 de ani de comunism plus 30 de tranziție, nu avem genetica democratică foarte bătătorită. Încă ne luptăm cu mentalități toxice pentru sănătatea noastră ca națiune. Deci cum, oameni buni?”.

Articolul precedentBTT- Biroul pentru Tunuri cu Terenuri
Articolul următorAdrian Nastase, dezamagit ca bugetul nu va mai fi dezbatut în Parlament. „Nu stiu care au fost argumentele juridice ale CCR dar stiu care vor fi consecintele politice ale acestei decizii”