Comandamentul de iarnă al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) înființat în decembrie pentru a verifica operatorii economici din Bucovina, Maramureș, Brașov, Valea Prahovei, Băile Herculane și Rânca nu a fost lipsit de scandaluri.

Cel puțin după verificările din stațiunea Rânca, au existat acuzații de abuz și de aplicarea discreționară a legii de către comisarii ANPC, aspecte combătute însă de președintele Horia Constantinescu.

Potrivit Gorj online, la Rânca, comisarii ANPC au aplicat amenzi de zeci de mii de lei și au închis temporar câteva unități de cazare, din cauza mizeriei din bucătării și neconformităților în privința depozitării alimentelor și preparării hranei. Aceeași sursă arată că șase unități de cazare și alimentație publică din Rânca au fost închise de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor.

Pe de altă pate, Senatorul PSD de Gorj Cristi Rujan a taxat public controale realizate de echipele ANPC. Conform Gorjeanul, Rujan a subliniat că HoReCa din Gorj a fost îngenuncheată în prag de Revelion, în zona montană, și la început de ianuarie în Târgu Jiu, într-o perioadă fără turiști, critica fiind aceea că zecile de controale au fost realizate doar de comisari din județul Mehedinți, comisarii din Gorj fiind ținuți departe de verificări.

Or președinteleANPC tocmai aceste acuze a ținut să le combată, lăsând a se înțelege că verificările anterioare întreprinse la Rânca, până la înființarea Comandamentului de iarnă, au fost făcute doar de ochii lumii.

Lansez o provocare operatorilor economici și susținătorilor acestora din zona administrației publice locale și a politicului de a proba toate afirmațiile legate de ceea ce pretind ei a fi abuzurile colegilor mei din cadrul comandamentului Gorj stațiunea Rânca.

Noi avem la dispoziție sute de filmări și materiale video de cum această FAMIGLIE înțelege să facă bani pe spatele siguranței consumatorilor.

V-ați obișnuit să nu vă treacă nimeni pragul decât eventual să mănânce o pomană și să se facă că nu văd gravele abateri de la lege.
Dacă sora fratele verișorii și alții ținuti pe funcții tocmai pentru că nu vă deranjează interesele nu au vrut să vadă ceea ce au văzut colegii mei din cadrul comandamentului nu înseamnă că ceea ce faceți voi trebuie lăsat așa să meargă la infinit.

Voi dedica aceste situații o parte din conferința de presă legată de acțiunile noastre din această iarnă și de cum înțelegeți voi mafioții locali să urlați ca din gură de șarpe în loc să vă asumați dezastrul.
Nu autoritatea noastră distruge mediul de afaceri și acea parte dintre colegii noștri obedienți de serviciu ai intereselor locale probabil pentru a fi permanent păstrați în funcție.

Cele două trei fițuici la care ați apelat încercând să denigrați atât acțiunea cât și autoritatea noastră nu reușesc să ne impresioneze încât să ne băgăm și noi sub preșul sub care stau de mult cei ce nu au avut neobrăzarea să vă deranjeze.
În mai puțin de o săptămână pe unele dintre situațiile constatate legate de situații ce pun în mod flagrant sănătatea consumatorului în pericol vor pleca sesizări către instituțiile abilitate să cerceteze din punct de vedere penal întreaga situație.

O să explicăm de ce vi se par suprapuneri de competențe pentru că știți că o parte dintre lucrătorii altor autorități și parte dintre colegii noștri sunt în simbria voastră și nu v-ar fi deranjat.
Tic tac

PS: Felicit colegii ce înțeleg să ia măsuri ferme indiferent de cine este în spatele afacerii protejând în felul acesta consumatorul, apărând legea și statul român!”, a scris Horia Constantinescu pe Facebook.

Articolul precedentVlad Popescu Piedone cere grațierea pedepsei aplicate tatălui său
Articolul următorControversa PNRR: Bani contra reforme. Cât câștigă și cât pierde România?