Horia Constantinescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), anunță că, de astăzi, Comandamentul de iarnă 2022 începe verificările în zonele turistice, având în vedere apropierea Crăciunului și a Revelionului, perioade pe care este de așteptat ca românii să aleagă să petreacă departe de casă.

Potrivit lui Horia Constantinescu, Comandamentul de iarnă 2022 vizează operatorii economici din Bucovina, Maramureș, Brașov, Valea Prahovei, Băile Herculane și Rânca, unde „vor fi vizate, ca de obicei, structurile de cazare, de alimentație publică și de tot ceea ce înseamnă servicii puse la dispoziția consumatorilor”.

Președintele ANPC a transmis însă un avertisment către operatorii economici care în trecut au fost prinși încălcând legislația în domeniu și s-au ales cu sancțiuni în urma verificărilor ANPC, precizând că inspectorii nu vor avea „milă”.

Nu suntem Martorii lui Iehova! Suntem o autoritate de control, ce urmărește respectarea legalității și, automat, a consumatorilor.
Nu trebuie să facem acțiuni de consiliere legate de produsele expirate, lipsa curățeniei în bucătărie și în camere.
Vom învăța operatorii economici lucruri ce cu adevărat au nevoie de sfaturi.

Majoritatea acțiunilor vor fi filmate și fotografiate, iar acolo unde situația o cere, vom comunica presei și pe aplicațiile online tot ceea ce am depistat, numele operatorului economic și locația acestuia.
La locațiile pe la care am mai trecut și unde au mai fost date sfaturi sau aplicate sancțiuni, nu există nicio justificare pentru avertismente.
Când și dacă ne veți acuza de abuzuri, să aveți pregătite și probe nu numai zvonistică!

Ne dorim să fim surprinși plăcut și să vedem că operatorii economici din industria turismului sunt pregătiți pentru acest sezon!
Zarurile au fost aruncate!
”, scrie în această dimineață pe Facebook peședintele ANPC.

Articolul precedentAlina Mungiu-Pippidi: „Suntem foarte slab europeni, foarte necalificați europeni”
Articolul următorFlagrant la Râșnov: șofer beat și sub influența cocainei, reținut pentru dare de mită