Sursa: Facebook

Continuă „rotativa” în funcțiile călduțe de la stat, prin decizii semnate de actualul premier Nicolae Ciucă.

Ieri, un inspector guvernamental și-a făcut bagajele, însă, dat fiind parcursul profesional al acestuia, se poate spune că este posibil să revină într-o altă funcție.

Ioan Ghica pe numele său, acesta rămâne totuși inspector guvernamental în cadrul Secretariatului General al Guvernului până pe 19 ianuarie – data la care va intra în vigoare decizia semnată de Ciucă și publicată în Monitorul Oficial.

Potrivit actului, „la data de 19 ianuarie 2022 se constată încetarea de drept a raportului de serviciu al domnului Ioan Ghica, inspector guvernamental în cadrul Secretariatului General al Guvernului, ca urmare a îndeplinirii cumulative a condițiilor de vârstă standard și a stagiului minim de cotizare pentru pensionare”, iar acesta „predă lucrările și bunurile care i-au fost încredințate în vederea exercitării atribuțiilor de serviciu în termen de 3 zile”.

Ca inspector guvernamental în cadrul Secretariatului General al Guvernului, Ghica își primise atribuțiile printr-o decizie semnată de premierul în funcție Ludovic Orban, în aprilie 2020, respectiv cele „ce intră în sfera de competenţă a Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, la nivelul judeţului Neamţ. Fişa de descriere a atribuţiilor şi responsabilităţilor şi a modului de raportare a activităţii desfăşurate se stabileşte prin ordin al ministrului lucrărilor publice, dezvoltării şi administraţiei. Plata drepturilor salariale ale inspectorului guvernamental şi a celorlalte drepturi aferente se realizează de Secretariatul General al Guvernului, în condiţiile legii, pe bază de pontaj şi raport lunar de urmărire a indicatorilor punctuali ai activităţii pe care o desfăşoară în teritoriu, aprobat de ordonatorul de credite şi/sau reprezentantul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, la nivelul judeţului Neamţ. Evaluarea anuală se realizează, în condiţiile legii, pe baza raportărilor realizate în urma activităţii desfăşurate”.

Ioan Ghica este fratele fostului viceprimar PNL din Roman, Constantin Ghica, actualmente consilier local. Potrivit acestuia însă, nu face politică, ci este „un funcţionar public în adevăratul sens al cuvântului”.

Cu politica proptea sau fără, Ioan Ghica nu este pentru prima dată în postura de a preda cele încredințate pentru exercitarea atribuțiilor de serviciu. În vara anului 2013, Ghica era eliberat spre exemplu din aceeași funcție, în vremea în care premier era Victor Ponta. Fost subprefect al judeţului Neamţ în Guvernul Tăriceanu, în 2016 a fost numit prefect al judeţului Bacău, iar în 2017 a fost din nou chemat inspector guvernamental în cadrul Secretariatului General al Guvernului, când premier era Sorin Grindeanu.

Articolul precedentMarcel Ciolacu: „România trece printr-o perioadă foarte complicată”
Articolul următorRafila a afirmat că vaccinul anti-Covid va trebui făcut o dată pe an