Sursa foto: Pro TV

În noaptea de vineri spre sâmbătă, cele 30 de tornade care au lovit centrul și sudul SUA au lăsat în urmă 83 de victime, relatează CNN. Echipajele de salvare continuă să caute supraviețuitori în clădirile puse la pământ din cauza tornadelor.

Președintel SUA, Joe Biden, a precizat că ce s-a întâmplat în statele americane este o „tragedie de neimaginat.” Reamintim că cele șase state devastate de fenomenele meteo extreme sunt Kentucky, Arkansas, Illinois, Missouri, Tennessee și Mississippi.

Kentucky a fost cel mai afectat

Guvernatorul statului Kentucky, Andy Beshear a precizat că locuitorii au trecut „printr-una dintre cele mai grele nopți din istorie.” Peste 70 de persoane și-au pierdut viața în Kentucky, iar bilanțul deceselor va crește în zilele următoare, susțin autoritățile.

 „Credem că bilanţul final va trece de 50 de victime, cel mai probabil vor fi între 70 şi 100 de vieţi pierdute. Fiecare dintre victime este de neînlocuit pentru familia şi comunitatea din care face parte”, a mai spus guvernatorul.

Potrivit poweroutage.us, 130 de mii de case din Tennessee și 60 de mii în Kentucky au rămas fără curent electric. Mai mult, vineri seară, peste 100 de avertismente de tornadă au fost emise în SUA, cele mai multe de până acum într-o zi de decembrie.

Tornadele multiple au fost însoțite de furtuni și grindină în cele șase state americane. Joe Biden a precizat că va merge în regiunile afectate de aceste fenomene meteo extreme.

„Am fost informat despre tornadele devastatoare din centrul SUA. Pierderea unei persoane dragi într-o furtună ca aceasta este o tragedie de neimaginat. Lucrăm cu guvernatorii pentru a ne asigura că au tot ce le trebuie pe măsură ce căutarea supraviețuitorilor și evaluările daunelor continuă”, a transmis liderul de la Casa Albă pe Twitter.

Reamintim că zonele de activitate a tornadei sunt SUA și Australia. Sezonul uraganelor începe în iunie și se încheie în decembrie. Vârful sezonului are loc din august și până în octombrie.

Cele mai multe tornade din lume au loc în statele Texas, Dakota de Sud, Kansas, Oklahoma și Missouri. Statisticile arată că tornadele din Statele Unite au loc de aproximativ o mie de ori într-un an.

SUA, cel mai mare producător de deșeuri din plastic la nivel mondial

Articolul precedentCriza forței de muncă din România se adâncește
Articolul următorCare sunt cele mai căutate destinații ale sezonului de iarnă
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.