Foto: Clubul Feroviar

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a solicitat, în plenul Parlamentului European, intervenția Uniunii Europene pentru protejarea dreptului la educație al elevilor din România. Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură susține că aproximativ 40 % dintre școli rămân închise din cauza pandemiei de coronavirus.

Eurodeputatul social democrat susține că lipsa unor mecanisme europene a făcut ca milioane de elevi din țară să nu aibă acces la școală din cauza pandemiei de coronavirus.

„Uniunea Europeană trebuie să intervină atunci când dreptul la educație nu este respectat!”, a declarat eurodeputatul social democrat, relatează Antena3.

Școlile rămân deschise unde  rata de vaccinare a angajaților este de peste 60%

Victor Negrescu a mai precizat că e nevoie de elaborarea unei politici comune în materie de educație și implementarea rapidă a Zonei Europene a Educației. Totodată, Negrescu a amintit că profesorii statelor membre Uniunii Europene trebuie sprijiniți în această perioadă dificilă, iar inegalitățile sociale corectate.

Reamintim că Ministerul Sănătății a respins propunerea ministrului Educației ca școlile din localitățile cu rata de infectare de sub 3 la mia de locuitori să fie deschise cu prezență fizică indiferent de rata de vaccinare a personalului unității de învățământ. Reprezentanții Ministerului Sănătății au precizat că „din motive epidemiologice” o astfel de propunere nu poate fi luată în calcul. Sorin Cîmpeanu a precizat cât de importantă e trecerea din scenariul online în cel cu prezență fizică pentru școlile din mediul rural.

„Având în vedere faptul că decizia intră în atribuțiile Ministerului Sănătății, nu putem decât să o respectăm”, a declarat Cîmpeanu, joi seară, relatează Hotnews.ro.

Școlile sunt deschise în continuare cu prezență fizică unde rata de vaccinare a angajaților este de cel puțin 60%, indiferent de rata de infectare din localitate.

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a recomandat respectarea regulilor pentru o perioadă de timp și abia apoi să fie introduse noi modificări.

„Aș recomanda tuturor să păstrăm regulile pe care le avem inclusiv pe școală, o anumită perioadă de timp, măcar să avem o consecvență, o predictibilitate”, a mai spus ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila.

Ministrul Educației recunoaște: „Nu a existat niciodată în România evaluare și nici autorizare, nici acreditare pentru învățământ online”

Articolul precedentAtentat în moschee: mai multe persoane au fost ucise în timp ce se rugau
Articolul următorComisia Europeană a dat în judecată România din cauza depozitelor neconforme de deșeuri
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.