Cătălin Drulă (PressAlert)

Ex-ministrul Transporturilor pe vremea în care membrii PNL și USR PLUS se tolerau unii pe alții în coaliția de guvernare, Cătălin Drulă l-a catalogat aseară pe Florin Cîțu, încă premier interimar, drept „un produs politic expirat”.

Referirea lui Drulă are legătură cu popularitatea în cădere liberă pe care o are în acest moment Cîțu și pe care fostul ministru o pune pe seama apropierii de PSD.

De altfel, nu ar fi pentru prima oară când Drulă face aprecieri asupra lui Cîțu. În aprilie, după ce Florin Cîțu a luat discreționar decizia de a-l demite pe Vlad Voiculescu de la Sănătate, Cătălin Drulă considera că Florin Cîțu este „un zombie politic”. Chiar dacă la acel moment schimbarea premierului era văzută ca singura soluție pentru „reașezarea” coaliției de guvernare, cei care au dispărut au fost ulterior miniștrii USR PLUS.

La acest moment, Drulă a punctat că îi consideră vinovați pentru criza în care se află țara atât pe președintele Klaus Iohannis cât și pe premierul Florin Cîțu și că nu mai e cale de întoarcere pentru USR.

Noi am anunţat că am trecut în opoziţie, nu există o variantă în care negociezi ministere, programe de guvernare. Am citit undeva că lucrurile merg extrem de bine.

După ce PSD a fost demonizat timp de trei, patru ani de preşedintele României, de liderii PNL, şi-au construit o întreagă înşelătorie electorală pe acest discurs şi acum, cum a spus domnul Cîţu, ne-am găsit multe lucruri în comun, culmea e că e adevărat”, a spus Cătălin Drulă, citat de Știri pe Surse.

Or tocmai aceste „lucruri în comun” pe care le au PNL cu PSD au dus la un procent de 7% popularitate pentru Cîțu, a mai arătat Drulă. Aceasta în condițiile în care fostul ministru a recunoscut că a fost la un moment dat cel care l-a creditat pe șeful Guvernului, pentru că l-a văzut ca pe un om nou în politică, „pe imaginea pe care şi-a construit-o, a făcut studii în America, eu am făcut studii în Canada, mi s-a părut că suntem cumva colegi de generaţii şi am avut ceva speranţe”. În schimb, din ce a declarat Cătălin Drulă, acesta a fost o dezamăgire.

Tot o ţineau langa cu Florin Cîţu. Omul e un produs politic expirat, are 7 la sută popularitate şi ar fi putut să ajungă pe nedrept la 7 la sută, ar fi putut să fie un om care a luat măsuri de reformă nepopulare, există metode prin care să nu judeci un om doar pentru asta (…).

E complet nepotrivit şi comportamentul pentru a conduce un guvern. Un lider al unui guvern de coaliţie trebuie să fie al tuturor partidelor şi să înţeleagă un echilibru al negocierii, să aibă tact, calm, să nu ameninţe”, a explicat Drulă.

Articolul precedentVirgil Popescu, despre normele de aplicare a legii privind compensarea și compensarea la energie și gaze: „În câteva zile vor fi publicate”
Articolul următorRafila îl consideră potrivit pe Arafat la DSU