Ludovic Orban și Florin Cîțu

Biroul Executiv al PNL se reunește în ședință vineri, de la ora 11.00, pentru a discuta pe lângă negocierile cu PSD și UDMR și excluderea lui Ludovic Orban, cel care în ultima vreme a avut o serie de critici atât la adresa președintelui Iohannis, cât și a actualului lider al PNL, Florin Cîțu, anunță Digi24.

Orban, care a pierdut alegerile în fața lui Cîțu și care și-a anunțat deja plecarea, în cazul în care PNL va merge la guvernare cu social democrații, va cere demisia lui Florin Cîțu.

„E o ruşine pentru conducerea PNL simplul fapt că a angajat discuţii cu PSD, în loc să facă ceea ce aşteptau românii de la noi şi anume să refacem coaliţia de centru-dreapta”, spunea Orban, după ședința BEX, care a avut loc la Vila lac, și unde s-a stabilit negocierea cu social democrații.

Orban afirma, atunci, că, „dacă se face o alianţă de guvernare cu PSD, drumurile noastre se vor despărţi”, referitor la plecarea sa din partid. În şedinţă, mai mulţi lideri PNL au cerut excluderea din partid a lui Ludovic Orban, iar preşedintele partidului, Florin Cîţu, a susţinut această propunere.

„Nu poţi să-ţi ataci în spaţiul public colegii de partid”

De altfel, fostul vicepremier din Guvernul Orban, Raluca Turcan afirma că va vota pentru excluderea lui Ludovic Orban din PNL, deşi este o decizie pe care o ia „cu mare greutate”, dar că „în mod normal, ar trebui să-şi dea singur demisia, aşa ar fi un gest de onoare”

Pe aproape toată perioada campaniei interne a PNL au fost fost aruncate vorbe grele între cele două tabere, cea pro Cîțu și cea pro Orban. „Din păcate, Ludovic Orban s-a delimitat singur de Partidul Naţional Liberal şi e o decizie pe care o iau cu mare greutate, dar, pe fond, pentru mine ca om politic statutul prevalează şi nu pot să-l interpretez, pentru că dacă eu îl interpretez în privinţa lui Ludovic Orban, după aceea va trebui să-l interpretez şi pentru alte persoane. Şi statutul prevede foarte clar: nu poţi să-ţi ataci în spaţiul public colegii de partid, să aduci atingere imaginii partidului ş.a.m.d.”, a adăugat Turcan, întrebată fiind dacă va vota pentru excluderea din PNL a lui Ludovic Orban.

Raluca Turcan va vota pentru excluderea lui Orban din PNL

Articolul precedentRăzvan Cherecheș, despre testarea în școli. „Un instrument suficient de bun pentru a fi identificate cazurile pozitive din colectivitate”
Articolul următorUn refugiu din Munţii Făgăraş a fost reconstruit de voluntari