Premierul Ludovic Orban a dat declarații despre situația celor ce s-au infectat cu COVID-19, însă se prezintă a fi asimptomatici. Potrivit spuselor premierului, o nouă modificare a legii urmează a fi reanalizată, ca ulterior să fie pusă în practică. Din pricina creșterii masive a cazurilor de infectare din ultima perioadă, se ia în calcul tratarea asimptomaticilor în izolare la domiciliu, menționându-se că mulți dintre suferinzi preferă această variantă oricum.

Ludovic Orban: „Sunt mulți în izolare la domiciliu”

„Suntem în analiză dacă trebuie modificată legea. Crescând numărul de cazuri dacă toți cei care sunt infectați se duc la spital există un timp de așteptare. Ieri aveam 150 cu Covid-19 care încă nu puteau avea acces și trebuiau programate pentru evaluarea stării de sănătate. Pentru a permite spitalelor să primită cadrul legal cei care nu au simptome pot să li se facă evaluarea stării de sănătate acasă. Dacă n-au unde să se izoleze trebuie tratați în spital. Sunt foarte mulți în izolare la domiciliu, preferă acest caz”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentCodrin Ștefănescu, vești despre Liviu Dragnea: „E un bărbat puternic, care și-a impus să reziste la toate mizeriile și abuzurile”
Articolul următorPe cine nu ar vrea social democrații să trimită în Parlament
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.