Ludovic Orban (Facebook)

Președintele PNL, Ludovic Orban a explicat, la Iași, de ce alianțele de dreapta nu funcționează, dar și de ce apar disensiuni. Mai mult, liderul liberal a caracterizat PSD-ul ca fiind „dracul care își bagă coada”, un partid care a îmbrăcat mai multe „haine” după 1989.  

Întotdeauna dracul şi-a băgat coada în structurile de guvernare de dreapta, care în general au fost pe alianţă. În timp ce PSD a guvernat aproape singur sau a avut diferite partiduleţe satelit, întotdeauna pe dreapta a fost Convenţia Democratică, în 97-2000, cu mai multe partide: PNŢCD – PNL – PD, după aceea a fost şi Alianţa DA care a presupus şi UDMR şi PC, soluţie imorală, dacă vă aduceţi aminte, pentru formarea majorităţii. Din păcate, fostul Partid Comunist, care a îmbrăcat mai multe haine – FSN, FDSN, PDSR, PSD – a avut o strategie perversă, dar foarte eficientă, de a-şi menţine un electorat foarte larg tocmai din acei oameni cărora le-a refuzat dreptul la civilizaţie, la dezvoltare, la un nivel de viaţă decentă, pe care i-a ţinut în sărăcie tocmai pentru a-i putea manipula şi pentru a le putea obţine votul. Despre asta este vorba.

a declarat Ludovic Orban, la Iași

PNL, singurul partid cu identitate politică

Totodată, Ludovic Orban a precizat că PNL este singurul partid care are identitate politică, de altfel, acesta fiind și cel mai vechi de pe scena politică românească, cu aproape 150 de ani în spate, chiar dacă de-a lungul vremii a mai avut câteva adaosuri.  

„După părerea mea, există o singură formaţiune de centru – dreapta, dreapta în România, şi aceasta e Partidul Naţional Liberal. În rest, celelalte partide sunt partide fără identitate, nici măcar PSD nu e de stânga. PSD-ul e aşa, un partid care domină prin mesaje către un public care este diferit de cei care populează PSD-ul. Singura forţă de dreapta e PNL. Celelalte forţe, indiferent dacă ele se revendică sau nu, nu au identitate clară de dreapta, cu valori liberale, conservatoare, creştine şi aşa mai departe. Noi suntem dreapta românească”, a precizat Ludovic Orban, citat de Agerpres.

Alianță de dreapta, provocatoare

Orban a menţionat totodată că, „în timp ce formaţiunile de dreapta au trebuit să facă alianţe destul de dificile în momentul în care au ajuns la guvernare, de regulă avatarurile Partidului Comunist au guvernat din poziţie dominantă”.

Se pare că nici alianța ce a fost făcută, după lungi negocieri, în decembrie 2020, nu este scutită de provocări. Amplul scandal din luna aprilie, ca urmare a demiterii lui Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a dus la un protocol între USR PLUS și PNL, protocol, care în opinia liderilor USR PLUS a fost încălcat de premierul Florin Cîțu. Rezultatul acestei încălcări de protocol a însemnat demiterea lui Stelian Ion, de la Justiție, retragerea susținerii politice din cadrul guvernului, depunerea moțiunii de cenzură împotriva Cabinetului Cîțu, alături de cei de la AUR, dar mai ales demisiile celor cinci miniștrii USR PLUS, precum și a vice-premierului Dan Barna, co-președintele USR PLUS.

Rareș Bogdan crede că USR PLUS trebuie să plătească pentru comportamentul iresponsabil

Articolul precedent„Este important că începem anul şcolar cu prezenţă fizică”
Articolul următorStadionul Ghencea, neîncăpător pentru micuții fotbaliști prezenți la prima ediție a „Cupei Regelui”