Dacian Cioloș

Europarlamentarul Dacian Cioloș spune că USR PLUS nu a fost nici partidul lui Nicușor Dan, cel care a înființat USB (Uniți Salvăm Bucureștiul), nici a lui Dan Barna, nici a lui. Mai mult, că formațiunea ai cărei membri trebuie să își aleagă conducerea pe 2 octombrie nu este un „partid de lider”, ci al tuturor membrilor.

„USR PLUS nu a fost nici partidul lui Nicușor Dan, nici partidul lui Dan Barna, nu a fost nici partidul lui Dacian Cioloș. Și nu cred că acest partid va fi vreodată un partid de lider sau dependent de un lider. Este partidul tuturor membrilor și toți membrii vor alege președintele USR PLUS prin vot universal online, care începe săptămâna viitoare. Sper ca toți cei care au drept de vot să participe în număr cât mai mare și să-l aleagă pe cel care cred ei că poate reprezenta mai bine organizația noastră în următorii ani pentru a deveni principala forță politică din România”, a scris Dacian Cioloș pe pagina sa de Facebook.

Într-o prezentare a candidaturilor, ce a avut loc la Cluj, Dacian Cioloș a afirmat că nu crede în rolul mesianic al liderului, ci în cel inspirațional. „În rolul lui de a inspira şi de a da exemplu de bun-simţ, da, în asta cred. Haideţi să construim acest partid în care putem avea încredere unii în ceilalţi şi nu un partid în care ne batem unii cu ceilalţi pentru funcţii, pentru putere şi pentru a promova un om sau altul”, a mai afirmat Cioloş. Acesta a ținut să sublinieze că nu și-a depus candidatura pentru șefia partidului, nu ca să piardă o altă funcție, cea de lider Renew Europe, din Parlamentul European, ci pentru a-și ajuta partidul.  

Două dintre cele trei partide care până la începutul acestei săptămâni formau coaliția de guvernare se află pe ultima sută de metri ai campaniei pentru alegerile interne, USR PLUS pe 2 octombrie, în timp ce PNL are congresul pe 25 septembrie.

În cursa USR PLUS se află cei doi co-președinți, Dan Barna și Dacian Cioloș, respectiv Irineu Dărău, senator de Brașov.

Cioloș consideră că USR PLUS a fost subestimat de liberali

Articolul precedentCând luptele politice acaparează tot, până și sănătatea
Articolul următor„Este important că începem anul şcolar cu prezenţă fizică”