Președintele Comisiei parlamentare de anchetă privind achizițiile și gestionarea stării de urgență avertizează că va veghea pentru binele cetățenilor, mai ales că este îngrijorat de raportul Curții de conturi legat de cheltuielile publice în timpul perioadei de criză. Marius Budăi, care a fost și ministru al Muncii şi Justiţiei Sociale, consideră că raportul „este șocant și revoltător”, însă cu siguranță se referă nu la munca inspectorilor Curții de Conturi, ci la ceea ce s-a descoperit.

Cu siguranță va fi analizat în cadrul comisiei de anchetă pe care o conduc. Sunt probe de o gravitate excepțională, care indică săvârșirea unor fapte penale de către înalți reprezentanți ai Guvernului.

În raport se vorbește de adevărate tunuri financiare, de risipirea nepermisă a banului public, de umflarea de 100 de ori a prețului pentru măștile de protecție pe care tot Guvernul ne-a obligat să le purtăm, de expunerea la risc a personalului medical din prima linie, dar și a întregii populații, de plăți ilegale și multe alte lucruri deosebit de grave.

Vom verifica toate aceste probe. Vom cere și un punct de vedere de la Guvern.

Dacă în urma analizei comisiei se vor confirma toate aceste fapte penale descrise în Raportul Curții de conturi, atunci vom face ceea ce ne cere legea, și vom trimite concluziile noastre la Parchet pentru începerea unei anchete penale.

Dacă ceea ce scrie în acel Raport se confirmă, atunci avem un răspuns de ce Guvernul Orban ne spune că nu mai are bani pentru dublarea alocațiilor. Au fost bani, dar nu pentru copii și pensionari, ci pentru clica de partid a domnului Orban.

Știm că în cazul UNIFARM, care apare pe larg în Raportul Curții de Conturi, este implicată o persoană foarte apropiată de domnul Orban. Una dintre întrebările pe care o voi adresa primului ministru Orban va fi dacă în această perioadă de pandemie a intrat în contat, direct, telefonic, pe mail, prin whatsapp, cu acea persoană care a fost implicată în șpaga de la UNIFARM, pe care o anchetează acum DNA.

Vă voi ține la curent cu evoluțiile din cadrul Comisiei de anchetă”, promite deputatul PSD.

Articolul precedentTăriceanu a ieșit să-și strângă semnături și are o primă bucurie: îl recunoaște lumea pe stradă!
Articolul următorEXCLUSIV: Interviu cu Larisa Butnariu, victimă a traficului uman