Sursa: Guvernul României

Marcel Ciolacu, premierul PSD, a ținut din nou să asigure că măsurile luate de Guvernul pe care îl conduce se văd (aproape) cu ochiul liber.

Mai precis, se simt în buzunarele românilor, dacă este să traducem recentele declarații făcute de Ciolacu înaintea ședinței de Guvern de ieri.

Potrivit acestuia, inflația a scăzut din nou „pentru a patra lună consecutiv”, concluzia fiind că „acest Guvern este pe traseul corect pentru a-i proteja pe români de scumpiri”.

Scăderea, pentru a patra lună consecutiv, a inflației, care a ajuns în iunie la 4.9% este confirmarea că acest Guvern este pe traseul corect pentru a-i proteja pe români de scumpiri. Sunt convins că prețurile vor scădea în continuare.

Totodată, sunt convins că măsurile de plafonare a prețurilor la energie și gaze, respectiv a adaosurilor comerciale la alimentele de bază vor continua să producă efectele dorite. Și anunt public că nu renunțăm nici la plafonarea adaosurilor pentru toate produsele românești”, a detaliat Ciolacu.

Însă premierul a prezentat șu alte cifre, vizavi de ceea ce urma să fie discutat în ședința de Guvern a Coaliției PSD&PNL, legate de alocările de fonduri care urmează a opera în perioada următoare.

Aprobăm alte aproape 2 miliarde de lei pentru Ministerul Sănătății, după cele 3 miliarde de lei alocate suplimentar săptămâna trecută. Banii acoperă cheltuielile cu medicamentele și materialele sanitare din Unitățile de Primiri Urgențe, funcționarea serviciilor de ambulanță și derularea programelor naționale de sănătate.

Continuăm sprijinul pentru mediul privat și alocăm 300 de milioane pentru finanțarea, în luna iulie, a unor scheme de ajutor de stat. Vorbim despre stimularea investițiilor care promovează dezvoltarea regională, finanțarea schemei IMM INVEST Plus și compensarea suplimentară a creșterii accizei la motorină pentru transportatori așa cum am promis.

Aprobăm astăzi și noi investiții în infrastructura rutieră și feroviară în valoare de 700 de milioane de lei, bani europeni și de la buget. Este vorba de realizarea a două noduri rutiere pe autostrada A1, în județele Timiș și Hunedoara. Alte trei proiecte vizează reabilitarea infrastructurii feroviare, mai exact poduri și tuneluri de cale ferată în Brașov și Galați”, a mai spus premierul PSD.

Articolul precedentPopescu Piedone, atac fără precedent la NicușorDan – ”Bă’, mincinosule! Bă’, papagal vopsit! Bă, circarule! Mi-e silă de tine!”
Articolul următorPolițist al IPJ Prahova – Serviciul rutier, mită cu repetiție