Alexandra Dinulescu
Alexandra Dinulescu. Sursa foto: realitatea.net

Un loc de muncă la stat este visul celor mai mulți dintre românii pe care îi ” recomandă” în carieră fie carnetul de partid, familia sau relațiile personale. Iar atunci când este vorba despre angajarea într-un domeniu unde salariile sunt substanțiale, cum este cazul Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE), de cele mai multe ori veniturile obținute sunt trecute la secret, așa cum se întâmplă și în cazul altei companii a statului, și anume Hidroelectrica, cazul salariilor confidențiale fiind prezentat de ziarul nostru, în articolul Top secret”. Cum au devenit „confidențiale”, ca să nu apară în declarațiile de avere, salariile de mii de euro ale angajaților de la Hidroelectrica.

Redactorii ziarului nostru au dezvăluit că în 2020, câștigul mediu net în companiile energetice de stat era de peste 2.000 euro, un salariu de vis pentru angajații din domeniul privat, în care media salarială este la jumătate

Din păcate se pare că acest lucru a devenit o practică obișnuită, un astfel de exemplu fiind dezvăluit de către ziarul g4media.ro, și anume cazul unei tinere absolvente a Facultății de Drept, Alexandra Dinulescu, care a fost angajată ca expertă a președintelui ANRE, Autoritatea Națională de Reglementare în Energie. Așa cum presa a relatat în numeroase rânduri, ANRE este o companie a statului unde angajările în funcții importante continuă să se facă pe baza criterilor politice sau a clientelismului, în condițiile în care România se confruntă cu o criză energetică, prețurile la energie crescând constant. Alexandra Dinulescu a absolvit anul trecut Facultatea de Drept a Universității București, după care s-a înscris la cursurile de masterat în cadrul unui colegiu de dreptul european și internațional al afacerilor, aparținând Universității Paris 1.

Nici Alexandra Dinulescu și nici președintele ANRE, Dumitru Chiriță, nu au răspuns la întrebările adresate în legătură cu competențele și experiența relevantă în domeniul energiei ale noii angajate ANRE.

CV-ul Alexandrei Dinulescu este confidențial, dar activitatea acesteia pe rețelele de socializare este intensă și publică 

CV-ul Alexandrei Dinulescu nu a fost făcut public. Mai mult, pe site-ul ANRE nu sunt trecute nici declarațiile sale de avere și de interese. Alexandra Dinulescu are un venit lunar de 3.000 de euro, potrivit surselor G4Media. Dacă capitolul competențe profesionale rămâne un mister, Alexandra Dinulescu s-a remarcat prin postările făcute pe conturile sale de Facebook și Instagram, unde a publicat fotografii în care apare în ipostaze provocatoare.

Activitatea ANRE, criticată în numeroase rânduri

România, la fel ca și celelalte țări din Europa, traversează o criză a prețurilor la energie, prețul facturilor înregistrând în ultimul an creșteri repetate și substanțiale, Guvernul plătind de la bugetul statului miliarde de lei pentru compensarea facturilor. Conducerea ANRE a fost criticată de numeroase ori de către reprezentanții societățîi civile, ai partidelor de opoziție și ai coaliției de guvernare pentru că nu s-a implicat la timp și prompt pentru rezolvarea problemei legate de creșterea prețurilor la energie, considerată de mulți români nejustificat de mare.

Alarmant: Probleme în vaccinarea copiilor din România, din cauza noilor proceduri birocratice

Articolul precedent Alarmant: Probleme în vaccinarea copiilor din România, din cauza noilor proceduri birocratice 
Articolul următorSorin Cîmpeanu, despre noile legi ale Educației: ”Arhitectura de sistem va fi complet schimbată”