Vara proceselor la Oil Terminal

Decizia de majorare a capitalului social a fost contestată la Tribunalul Constanța

Se anunță un an dificil pentru compania Oil Terminal. Și nu din prisma evoluției pieței petrolului, ci pentru că deja celebrul acționar nonagenar al firmei a comis-o din nou la tribunal. După ce la începutul acestui an a solicitat guvernarea companiei în sistem dualist, acum Dumitrescu Sebastian Valentin a dat în judecată compania și cere în instanță anularea unor decizii AGA privind majorarea de capital social.

“Societatea OIL TERMINAL S.A informează acționarii cu privire la faptul cș, la Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Constanța, au fost formulate cereri de intervenție împotriva înregistrării hotărârilor AGOA nr. 12, 13, 14, 15, 16, 17 din 12.06.2020 și hotărârilor AGEA nr. 3, 4, 5, 6, 7 din 12.06.2020. Prin urmare, hotărârile susmenționate nu au fost înregistrate, dosarele fiind trimise spre solutionare Tribunalului Constanța (…) în baza Hotărârii AGEA nr. 4/12.06.2020, ONRC a numit expert pentru majorare capital pe MAPPS MASTER APPRAISAL S.R.L. Dosarul nu are încă termen de judecata la Tribunalul Constanța”, a raportat compania către piața de capital. În altă ordine de idei Dumitrescu Valentin Sebastian, acţionarul în vârstă de 97 de ani şi cu un pachet de 16,7%, a convocat acţionarii pentru a vota schimbarea sistemului de administrare al companiei de la unul unitar la unul dualist.

Aproape 40 de hectare, transformate în bani

Reamintim că acționarii au decis luna trecută majorarea capitalului social prin aport de teren. “Art. 2 Cu 76,6635% din drepturile de vot ale acționarilor prezenți/reprezentați, se aprobă constatarea majorării de drept a capitalului social al societății Oil Terminal S.A. cu valoarea celor două terenuri în suprafaţă de 254.261,325 mp și respectiv în suprafață de 129.334,70 mp., obiect al certificatelor de atestare a dreptului de proprietate seria MO 3, nr. 11703/02.02.2011 si seria MO 3, nr. 11704/02.02.2011. Art. 3 Cu 76,6635% din drepturile de vot ale acționarilor prezenți/reprezentați, se respinge prorogarea oricăror discuții referitoare la majorarea capitalului social până la obținerea unor informații suplimentare de la Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri. Prin această operațiune statul român își va consolida poziția de lider la Oil Terminal”.

Revenind la opozantul statului român din acționariatul companiei, Sebastian Valentin Dumitrescu este născut pe 20 ianuarie 1923 și este cel mai spectaculos jucător român la Bursa de Valori Bucureşti. Bărbatul despre care nimeni nu ştie cine este, de unde a apărut şi cum îşi permite să jongleze cu acţiuni de milioane de euro la Oil Terminal, a achiziționat treptat acțiuni ale companiei de pe piața de capital și a ajuns să dețină 16,73% din Oil Terminal. Compania constănțeană (simbol bursier OIL) este controlată de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, care deține 59,62% din acțiuni, și are aproape 1.000 de angajați. Societatea Oil Terminal este listată la Bursa de Valori București și are o valoare de piață de 85,6 milioane lei.

Ziarul de Investigaţii

Articolul precedentPSD: „Românii devin ciumaţii Europei”
Articolul următorCine este Victoria-Violeta Bau, actuală Alexandru