Țările bogate au eradicat aproape complet boli infecțioase cum ar fi tuberculoza, holera și malaria dar se luptă cu bolile provocate de bogăție. În concluzie, guvernele cu viziune ar trebui să-și trimită copiii în aer liber, concluzionează The Economist, potrivit digi24.ro. Mâncarea ieftină și bogată în calorii a favorizat apariția diabetului. Locurile de muncă la birou sunt poate mai comode și mai puțin periculoase decât munca de teren, dar ele favorizează apariția obezității și a bolilor de inimă. Asia de Est a înregistrat o creștere explozivă a cazurilor de miopie, principala cauza fiind educația, și anume faptul că elevii petrec o mare parte din zi în săli de clasă relativ slab luminate.
Miopia era o deficiență rară în Asia de Est, dar în prezent este aproape omniprezentă în rândul tinerilor.
În Hong Kong, Singapore și Taipei, mai mult de 80 la sută tinerii care termină școala sunt miopi. În Seul, mai mult de nouă din zece tineri sunt miopi. Datele din Guangzhou, în sud, și Mongolia interioară, în nord, arată rate de miopie de circa 80 la sută în rândul tinerilor. Chiar dacă Asia de Est este în centrul acestei epidemii, Occidentul este de asemenea afectat. Ratele de miopie sunt cuprinse între 20 la sută și 40 la sută în Europa, o cercetare realizată în California dezvăluind o rată de 59 la sută în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 17 și 19 ani. Miopia nu este o afecțiune chiar benignă.
Ochelarii și lentilele de contact sunt costisitoare, trebuind purtate toată viața.
În unele zone rurale din China, unele familii nu își permit să cumpere ochelari, copiii chinuindu-se la școală. Miopia severă îi predispune pe cei care o au și la alte boli oculare, unele dintre acestea putând cauza pierderea ireversibilă a vederii. Guvernele din Asia sunt îngrijorate de implicațiile pentru sănătatea publică ale unor generații care care sunt afectate de miopie.
Expunerea regulată la lumina zilei este vitală pentru a controla în mod corespunzător dezvoltarea văzului la copii.
Cercetătorii cred că acest lucru explică de ce ratele sunt atât de ridicate în Asia, unde se pune un accent puternic pe educație, tinerii petrecând ore multe la școală. Picăturile speciale pentru ochi, ochelarii inteligenți și lentilele de contact ar putea fi soluții care să încetinească progresia miopiei. Prevenția este mai bună decât atenuarea, iar o serie de studii, multe dintre ele efectuate în Taiwan, arată că dacă școlarii ar petrece mai multe ore în aer liber, numărul celor care vor fi afectați de miopie se reduce. State cum ar fi Finlanda și Suedia nu sunt afectate de miopie, abordând într-un alt educația. Pauzele mai lungi la locul de joacă ar putea reduce numărul cazurilor de obezitate infantilă.
Terapie inovatoare pentru pacienții care suferă de atrofie musculară spinală