Vaci
Vaci. Sursa foto: wikipedia.org

 Lovitură pentru fermieriii din Noua Zeelandă, guvernul anunțând că intenționează să impoziteze gazele produse de oi și vaci. Executivul încearca astfel să reducă nivelul emisiilor de gaze cu efect de seră. Dacă măsura va fi pusă în practică, Noua Zeelandă ar deveni prima țară din lume care le va percepe taxe fermierilor pentru emisiile de metan de la animalele pe care le dețin, potrivit digi24.ro.

În Noua Zeelandă locuiesc puţin peste 5 milioane de locuitori care cresc peste 10 milioane de vaci şi 26 de milioane de oi.

Aproape jumătate din nivelul total al emisiilor de gaze cu efect de seră ale țării provin din agricultură, fiind vorba în principal de metan. Cu toate acestea, emisiile de gaze provenind din agricultură nu au fost incluse anterior în schema de taxare a emisiilor din Noua Zeelandă. „Nu există nicio îndoială că trebuie să reducem cantitatea de metan pe care o punem în atmosferă, iar un sistem eficient de stabilire a preţurilor emisiilor pentru agricultură va juca un rol fundamental în modul în care vom atinge acest obiectiv”, a susţinut ministrul neozeelandez al schimbărilor climatice, James Shaw.

 Fermierii ar putea plăti taxe din anul 2025

Potrivit proiectului de plan, fermierii ar plăti pentru emisiile de la animale începând din anul 2025. Planul include, de asemenea, acordarea de stimulente pentru fermieri pentru a-i determina pe agricultori să reducă emisiile prin aditivi pentru furaje. De asemenea, plantarea de copaci în ferme ar putea fi folosită pentru a compensa emisiile. O decizie finală cu privire la această schemă este așteptată să fie luată în cursul lunii decembrie 2022. Aproximativ 40% din CH4 (metan) provine din surse naturale, cum ar fi zonele umede, dar procentul cel mai semnificativ provine acum dintr-o serie de activități umane, de la agricultură, cum ar fi producția de orez sau creșterea animalelor, până la depozitarea gunoaielor.

Terapie inovatoare pentru pacienții care suferă de atrofie musculară spinală

Articolul precedent Americanii renunță la restaurante și spectacole, din cauza creșterii prețurilor la carburanți și alimente
Articolul următorDupă o perioadă marcată de scandaluri, Curtea Constituțională a României are un nou președinte: Marian Enache, judecător cu o avere impresionantă și avocat înainte de Revoluție