Dmitri Medvedev
Dmitri Medvedev. Sursa foto: hotnews.ro

Fostul președinte al Rusiei, actualul vicepreședinte Consiliului de Securitate, Dmitri Medvedev a amenințat din nou Occidentul cu un „război nuclear”, după anunțul Finlandei privitor la aderarea la NATO. Dmitri Medvedev a scris un mesaj pe Telegram, în care anunță că există „riscul” unui „război nuclear în toată regula”.

„Acesta va fi un scenariu catastrofal pentru toată lumea”, avertizează Dmitri Medvedev

„În contextul războiului proxy declanșat de țările occidentale cu Rusia, vreau să articulez încă o dată foarte clar lucruri care sunt deja atât de evidente pentru toți oamenii rezonabili. Pomparea Ucrainei cu arme, pregătirea trupelor sale de către țările NATO pentru a folosi echipamentele occidentale, trimiterea de mercenari și desfășurarea de exerciții de către țările Alianței din apropierea granițelor noastre cresc probabilitatea unui conflict direct și deschis între NATO și Rusia”, scrie Dmitri Medvedev. Dmitri Medvedev, un aliat apropiat al lui Vladimir Putin, spune că „un astfel de conflict are întotdeauna riscul să se transforme într-un război nuclear în toată regula”.

Președintele Sauli Niinisto și premierul Sanna Marin au aprobat joi cererea de aderare a Finlandei la NATO, o schimbare majoră în politica de securitate, în contextul invaziei ruse în Ucraina. Cererea Finlandei va fi probabil urmată de cea a Suediei, alăturarea celor două țări la NATO urmând să se facă în ciuda avertismentelor repetate ale Rusiei.

Poziția Finlandei față de NATO s-a schimbat rapid după invazia Rusiei în Ucraina. Finlandezii sunt îngrijorați de ceea ce se întâmplă în Ucraina, în condițiile în care au purtat două războaie cu Rusia între 1939 și 1944, când au respins o încercare de invazie, dar au pierdut aproximativ 10% din teritoriul lor la negocierile de pace care au urmat. În același timp, Suedia este așteptată să facă același pas.

Primarul Kievului: ”Putin ar putea să folosească o armă nucleară tactică”

Articolul precedentSorin Cîmpeanu propune înlocuirea tablei clasice cu tabla digitală
Articolul următorUn ursuleț orfan, de doar 3 luni, a fost salvat de săteni